Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  17C° Karlovac

 • weather-image

  17C° Duga Resa

 • weather-image

  17C° Ogulin

 • weather-image

  17C° Ozalj

 • weather-image

  17C° Slunj

Glazba FLUENTES Podijeli

Fluentes: Ljubav je inspiracija za glazbu i život

Sviramo iz ljubavi, a radimo druge poslove

I Fluentes će svojim novim singlom dati svoj pečat na ovogodišnjem Zagrebačkom festivalu.

Riječ je o pjesmi “Napokon” koja je kako ističe Goran, frontmen Fluentesa još jedno slavljenje ljubavi. Ljubav mu je oduvijek najveća inspiracija i misao vodilja kako u glazbenom stvaralaštvu, tako i u životu.

-Ja sam najviše nadahnut ljubalju jer me ljubav najviše nadahnjuje. Ona mi je polazna točka i završna točka svega što god krenem raditi i čega se god dotaknem. Druge me teme ni ne zanimaju. Ljubav mi je glavni pokretač svega. Bilo da je ljubav ona prava ljubav prema ženi, ili prema djetetu, ili prema onome što radim, ili općenito ljubav. U kojem god obliku, ljubav je svakako najveći motivator i najveća inspiracija u pisanju pjesama.

Iako svi članovi Fluentesa rade neke druge poslove, a u glazbenim vodama su isključivo iz ljubavi i zanosa, onda ne čudi što su sve produktivniji, a njihovi hitovi sve bolji i bolji. U skladu s tim, već se u studiju “kuha” nova pjesma.

Već je spremna još jedna nova pjesma

-Iduća pjesma je skoro pa gotova. I ona će biti baš takve tematike. Ta pjesma je pozitivna, vesela i prpošna pjesma koja govori o ljubavi i o tome što ljubav može učiniti dobro za čovjeka i za sve što ga okružuje.

Goran je i dalje autor svih tekstova, a cijeli bend sudjeluje u stvaranju glazbe. Čini se da baš zbog toga tako dobro zvuče.

-Kako smo zaključili priču s našim prvim albumom Igra čekanja i s pjesmom Pusti da ljubav nosi me. Tamo sam uglavnom bio autor svega. Uvijek sam imao želju da imam bend s kojim radim bendovske, autorske pjesme. Da zajednički stvaramo, da zajednički sve sviramo.  To i radimo tako i tako će biti i ubuduće. Ja pišem tekstove, oni se u to ne žele “miješati”. Oni samo kažu: Gorane, dobro je ili Gorane nije dobro, tako da se uglavnom ja držim tekstova, kaže Goran.

Fluentes puno rade, stvaraju, sve više nastupaju koliko im to dopuštaju sve obveze kojima su zaokupljeni. Svakako, voljeli bi uskoro nastupiti u gradu na 4 rijeke gdje živi i radi prijateljica benda i junakinja spotova, njihova Osječanka glumica Petra Cicvarić.

FOTO:  Facebook Fluentes

Pročitajte i ovo

PROTIV STRESA

Kad ste kod kuće, u samoizolaciji ili pod stresom slušajte glazbu. Najbolje Radio Mrežnicu :) Glazba jača imunitet