Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  19C° Karlovac

 • weather-image

  19C° Duga Resa

 • weather-image

  18C° Ogulin

 • weather-image

  19C° Ozalj

 • weather-image

  18C° Slunj

Život MFF 2019. Podijeli

Folkloraši uživali u Samoboru, ali koncert zbog kiše nisu održali. Večeras u Karlovcu počinju Okusi svijeta

Na Gastro showu od 20 sati jela svojih zemalja kuhaju sami sudionici

Posjet sudionika 22. MFF-a Samoboru jučer bio je uspješan, ali samo do večeri kada ga je pokvarilo vrijeme zbog čega je nastup grupa otkazan.

Folkloraši s otoka Guama, Ukrajine, Meksika i Južne Koreje dan u Samoboru proveli su u razgledavanju grada. Posjetili su i rudnik sv. Barbara u Rudama. Ulazak u okno jednog od najstarijih europskih rudnika bakra i željeza bio je pravi doživljaj za goste festivala.

Posjet Samoboru pokvarilo vrijeme

Potom su učili kako izraditi Rudarsku greblicu, slasticu koju su jeli rudari i koja će se od večeras moći kušati i na 2. Okusima svijeta u Karlovcu.

Idealan dan trebao je završiti večernjim koncertom na glavnom samoborskom trgu međutim vrijeme je imalo drugačiji plan – jaka kiša i grmljavina pola sata prije početka onemogućili su da se održi.

Okusi svijeta počinju večeras, ne propustite Gastro show kod paviljona

Gosti Međunarodnog festivala folklora danas imaju potpuno drugačiji zadatak od samo plesa i pjevanja. Kuhat će na 2. Okusima svijeta.

Gastronomska manifestacija koja će nam približiti i jela dalekih zemalja kod Glazbenog paviljona u Karlovcu danas počinje radionicama za djecu u 18 sati, a Gastro show je od 20 sati. Tada će sudionici pokazati kako se njihova jela kuhaju, a istovremeno će se ona prodavati u dvije gastro kućice gdje će ih pripremati kuhari restorana Kristal i Žganjer.

Okusi svijeta traju do petka. Program svakoga dana počinje u 18 sati radionicama i igrama za djecu, na promenadi će biti postavljena interaktivna izložba fotografija tradicijskih instrumenata zemalja sudionica 22. MFF-a, a u četvrtak i petak prikazani i filmovi iz Meksika i Južne Koreje.

Pročitajte i ovo

NE IDE IH

Dok se gradonačelnik Boljar oporavlja u bolnici, zamjenica Srakočić završila na štakama