Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  1C° Karlovac

 • weather-image

  1C° Duga Resa

 • weather-image

  -0C° Ogulin

 • weather-image

  0C° Ozalj

 • weather-image

  0C° Slunj

Život EKO KRIMINAL Podijeli

FOTO: Ugibalište u Dubravcima postalo odlagalište građevinskog otpada

Inspekciji i policiji ne bi trebao biti problem ući u trag ovom zagađivaču prirode

Neuređeno ugibalište na Državnoj cesti broj 3, pred mjestom Dubravci postalo je odlagalište građevinskog otpada.

Već duže vremena na ovo mjesto određeni pojedinci dovoze građevinski otpad nastao očito pri uređenju kuće. Tako je ovdje odbačen višak keramičkih pločica, potom vrećice ljepila, potom stiropor, ali i opeka, kao i sve ono što upućuje da je ekološki kriminalac koji je to ovdje “istresao” nedavno u i na kući imao radove. Uz dio otpada koji je vidljiv i s prometnice, niz padinu su odbačene također velike količine otpada, od plastike do vreća punih nepoznatog sadržaja. Apsolutno katastrofalna i sramotna slika koja nikome ne služi na čast.

Inspekciji i policiji ne bi trebao biti problem ući u trag eko-kriminalcu ili kriminalcima koji ovo mjesto koriste kao odlagalište

Najnovije su na ovoj lokaciji,  i to vjerojatno u zadnja 24 sata, odbačene krovne ploče. Inspekciji i policiji vjerojatno ne bi trebao biti problem doći do ovog zagađivača prirode, naravno, imaju li uopće interesa za tako nešto. Inače, mjesto Dubravci pripada općini Netretić, a u šumama na ovom području počevši od kraja Lišnice koja je  dugoreška, pa prema mjestu Jarče Polje sve je više ovakvih odlagališta. Uz policiju i inspekcije, svoje bi trebala napraviti i sama općina. Hoće li ove fotografije biti dovoljne da policija i inspekcije, a onda i općina poduzmu nešto, vidjet će se uskoro.

Pročitajte i ovo

ZEMLJA RADI

Tlo u Turskoj trest će se još jako dugo: Jedan kontinent “gura” drugog, ali da nema potresa, nestali bismo