Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -5C° Karlovac

 • weather-image

  -6C° Duga Resa

 • weather-image

  -7C° Ogulin

 • weather-image

  -5C° Ozalj

 • weather-image

  -6C° Slunj

Crna kronika Video PROSVJED NA TURNJU Podijeli

FOTO, VIDEO: Ležeće policajce i kamere odmah na Turanj i nastavite izgradnju obilaznice! “Ovo je problem hrvatske države”

Prvi je potpis na peticiju stavio gradonačelnik. Cesta kroz Turanj državna je prometnica u nadležnosti Hrvatskih cesta

Kamere za nadzor prometa i ležeće policajce odmah i što je još važnije, dovršetak izgradnje zaobilaznice. To je poruka odaslana s današnjeg prosvjeda na karlovačkom Turnju čiji su mještani od petka zavijeni u tugu i bol nakon stradanja malog Marka Mihalića. Bez politike, bez prozivanja ikoga, a najmanje vozača, a za kulturu vožnje i sigurnost, poruka je organizatora skupa koji je na legendarnom Turnju okupio više od tisuću prosvjednika.

– Ovo je problem hrvatske države i Hrvatskih cesta,a država zbog ovakvih stvari postoji. Sa svoje strane predlažem sastanak s vijećem roditelja u srijedu i da tamo dogovorimo što i kako ćemo raditi dalje. Osjećam odgovornost kao gradonačelnik i kao čovjek. Dali smo sve što smo mogli, ali to nije dovoljno. Moramo sve ubrzati. Moramo učiniti dodatni pritisak na državu da riješi ovaj problem, poručio je to s prosvjeda više od tisuću Turanjčana karlovački gradonačelnik Damir Mandić.
Turanjčani nakon tragedije koja je u petak zavila ovu gradsku četvrt traže ponovno hitno postavljanje ležećih policajaca na držvanoj cesti broj 1 koja prolazi baš kroz naselje, kamera za snimanje prometa, ali i što skoriju izgradnju, točnije dovršetak izgradnje obilaznice koja je stala s tzv. Vukelićevim mostom.

Više od tisuću Turanjčana prosvjedovalo je tražeći rješenje za gust promet kroz njihovo naselje i veću sigurnost

– Inzistiramo na gradnji zaobilaznice. Prije toga dok se zaobilaznica ne napravi inzistiramo na tome da se ovdje postave ležeći policajci i kamere”, rekla je prosvjednica i majka Nataša Lemić.

Prosvjed nije protiv vozača. Ne zanima nas politika i svaku stranku ćemo osuditi

Prosvjed građana bio je miran, hodali su od pješačkog prijelaza kod škole do mjesta na kojem se u petak dogodila strašna nesreća u kojoj je poginuo 10-godišnji Marko, a kod škole su potpisivali i peticiju sa svojim zahtjevima. Prvi je potpis na nju stavio upravo gradonačelnik Mandić. Iako je najavljeno i zaustavljanje prometa, do toga nije došlo, ali je policija bila prilično tolerantna i po tom pitanju.

Pročitajte i ovo

DOBAR DAN, KAKO STE

Policija u prekršaju uhvatila jednog biciklista, jednog vozača romobila, a i jednog pijanog za volanom