Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  2C° Karlovac

 • weather-image

  2C° Duga Resa

 • weather-image

  1C° Ogulin

 • weather-image

  1C° Ozalj

 • weather-image

  1C° Slunj

Crna kronika MIGRANTSKI VAL JAČA Podijeli

FOTO:Grupa migranata jučer navečer s Petrove gore krenula prema Vojniću. “Je li ovo Slovenija?”

U pravilu bježe od lokalnog stanovništva

Migrantski val kroz Karlovačku županiju sve je jači, a migranti su sve više na cestama. Fotografije koje su pred vama snimljene su jučer navečer oko 20 sati. Grupa migranata krenula je s Petrove gore, iz smjera Muljave prema Vojniću glavnom cestom.

Snimio ih je naš Ivica Pezić, a riječ je o grupi mladih muškaraca koji su odmah po zalasku sunca iskoristili priliku za pješačenje kako bi došli do svog cilja.

Dio lokalnog stanovništa je u strahu, a dio razumije puteve nesretnika i suosjeća s njima

Na tom putu sve je više i provala u napuštene kuće ili vikendice na području oko Petrove gore. Ipak, kako doznajemo, na svom putu migranti izbjegavaju rutu oko samog spomenika na Petrovoj gori, no idu iz svih smjerova. Osim provala, nisu zabilježeni nikakvi drugi slučajevi nasilja, no zanimljivo je da kad se sretnu s nekim od lokalnog stanovništva, prvo znaju pitati: Je li ovo Slovenija? Neki od njih bježe i u strahu su i od lokalnog stanovništva koje priča kako često na putevima viđaju kombije koje migrante “pokupe”. Riječ je o krijumčarima ljudi koji na ovim sudbinama nemilosrdno zarađuju. Zanimljivo je da u svojim skromnim ruksacima migranti nemaju puno stvari, no u pravilu svi imaju pametne telefone koji su im jedina veza sa svijetom. Za dogovore, što međusobne, što s krijumčarima koriste se uglavnom društvenim mrežama, o čemu je Radio Mrežnica već pisala, a za transfer do zemalja zapadne Europe plaćaju i do 4 tisuće eura.

Migranti, sad već tisuće, čekaju u Bosni kako bi preko Hrvatske došli do željenih zemalja i to na “najtanjem” dijelu Hrvatske, upravo kroz Karlovačku županiju. Samo 70 kilometara dijeli ih od Velike Kladuše do slovenske granice i rijeke Kupe na našem području.

Pročitajte i ovo

OPET

Još jedna žrtva internetske prijevare: Ženi (26) s računa “skinuli” više stotina eura