Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  3C° Karlovac

 • weather-image

  3C° Duga Resa

 • weather-image

  9C° Ogulin

 • weather-image

  3C° Ozalj

 • weather-image

  2C° Slunj

Sport RUKOMET Podijeli

Frano Debelić osvojio broncu s hrvatskom mlađekadetskom reprezentacijom na Mediteranskom prvenstvu u Grčkoj

U utakmici za 3. mjesto mladi su Hrvati slavili nad Srbijom rezultatom 23:22.

Mladi rukometaš Karlovca Frano Debelić osvojio je brončanu medalju s hrvatskom mlađekadetskom reprezentacijom na Mediteranskom prvenstvu u Grčkoj.

Veliki je to uspjeh naše izabrane vrste jer je na spomenutom natjecanju bila najmlađa reprezentacija, jedina sastavljena od mlađih kadeta, dok su ostale reprezentacije bile kadetske. Utakmice u grupnoj i nokaut fazi igrale su se po malo drugačijim pravilima od uobičajenih – tri puta po 15 minuta – za svaku osvojenu trećinu dobivao se po bod te još dva boda za ukupnu pobjedu.

U svojoj skupini mladi Hrvati su pobijedili Tursku 20:15, Maroko 21:16 i Sjevernu Makedoniju 21:18, a poraženi su od Crne Gore 22:16, Španjolske 31:16 i Tunisa 21:19. S 15 osvojenih bodova zauzeli su 4. mjesto u grupi i plasirali se u četvrtfinale. Tamo su izabranici izbornika Mateja Miškovića napravili veliku senzaciju i rezultatom 22:18 izbacili reprezentaciju Egipta, pobjednika skupine A i jednog od favorita prvenstva. U polufinalu su još jednom bili slabiji Crne Gore rezultatom 20:16, a potom su u vrlo dramatičnom i neizvjesnom dvoboju za 3. mjesto slavili nad Srbijom rezultatom 23:22 i osvojili broncu.

Pročitajte i ovo

KOŠARKA

HKS donio odluku o završetku natjecateljske sezone, neće se proglašavati prvaci niti određivati poredak