Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  13C° Karlovac

 • weather-image

  13C° Duga Resa

 • weather-image

  11C° Ogulin

 • weather-image

  14C° Ozalj

 • weather-image

  12C° Slunj

Sport MAČEVANJE Podijeli

Gabrijel Jajčević i Jakov Božić srebrni na 23. Rapir kupu u Zagrebu

Jajčević je na putu do odličja ostvario šest pobjeda i tri poraza, a Božić šest pobjeda i dva poraza

Gabrijel Jajčević i Jakov Božić, mladi članovi Mačevalačkog kluba Karlovac, osvojili su srebrne medalje u floretu na 23. međunarodnom turniru ‘Rapir kup’ održanom proteklog vikenda u Zagrebu.

Na natjecanju su nastupili borci iz 16 država, a u svakoj kategoriji za odličja se borilo u prosjeku dvadeset natjecatelja. Jajčević je u kategoriji dječaka do 10 godina ubilježio četiri pobjede i dva poraza u skupini, potom još dvije pobjede u eliminacijskim borbama te poraz u finalu od borca iz Katara. U kategoriji dječaka do 12 godina Božić je upisao tri pobjede i poraz u skupini, nakon toga nove tri pobjede u eliminacijskim borbama nad borcima iz Austrije i Hrvatske te tijesan poraz rezultatom 10:8 u finalu protiv borca iz Srbije.

Iva Kirinčić je u kategoriji djevojčica do 10 godina ostvarila sve tri pobjede u grupnoj fazi, ali je rezultatom 10:8 izgubila prvu eliminacijsku borbu i okončala natjecanje na 5. mjestu. U kategoriji dječaka do 14 godina Luka Bublić je u skupini ubilježio tri pobjede nad borcima iz Turske, Švedske i Hrvatske te poraz od natjecatelja iz Slovenije. Izgubio je potom prvu eliminacijsku borbu rezultatom 14:12 od borca iz Turske i zauzeo 9. mjesto, što je sasvim dobar rezultat, obzirom mu je ovo bio drugi službeni turnir u karijeri.

U kadetskoj konkurenciji nastupili su Eric Kovačina, Andrija Kirinčić i Luka Bublić. Sva trojica uspješno su prošli svoje skupine i prve eliminacijske borbe, no poraženi su u borbama za ulazak među osam najboljih. Kovačina je izgubio 15:11, Bublić 15:12, a Kirinčić 15:9 od kasnijeg pobjednika turnira.

Sljedeći nastup karlovačkih boraca bit će reprezentativni nastup Antonia Gojaka na Europskom juniorskom prvenstvu.

Pročitajte i ovo

RUKOMET

Rukometaši Karlovca II odigrali neodlučeno sa Senjanima i ostali na 4. mjestu ljestvice