Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  3C° Karlovac

 • weather-image

  3C° Duga Resa

 • weather-image

  2C° Ogulin

 • weather-image

  3C° Ozalj

 • weather-image

  2C° Slunj

Karlovac BIRAČ PITA VLAST Podijeli

Gdje je zapelo s obećanom obnovom dječjih igrališta u Karlovcu

Drugim rebalansom koji će biti na sjednici Gradskog vijeća sada u četvrtak, iznos od 800.000 kuna za obnovu igrališta smanjen je na tek 80.000

Obećanje ludom radovanje ili nešto drugo tek dječja igrališta u Karlovcu za koja je iz gradske uprave ranije stigla najava da će biti obnovljena ipak nisu. Na to upozorava gradski vijećnik Dimitrije Birač i uoči sjednice Gradskog vijeća pita gradsku vlast – gdje je zapelo?

Podsjetio je kako je početkom ljeta Grad Karlovac najavio obnovu dječjih igrališta i to u Hebrangovoj, Krešimirovoj, Tina Ujevića, Knez Gorici, Borlinu, Matoševoj i Šestićevoj.

Najvećim dijelom obećana oprema nije postavljena niti su igrališta obnovljena, a sada će rebalansom proračuna sredstva za tu namjenu biti smanjena.

-Problem je taj što je Grad i gradska uprava prošle godine za ovu godinu u programu održavanja komunalne infrastrukture za obnovu 12 igrališta stavila 800 tisuća kuna. Nakon toga, početkom ljeta rečeno je da će se ipak obnavljati tek četiri ili pet igrališta, koje sam naveo, ove godine, a ostali kroz iduće četiri godine. Drugim rebalansom koji će biti na sjednici Gradskog vijeća sada u četvrtak, iznos od 800 tisuća kuna za obnovu igrališta smanjen je na tek 80 tisuća, pojašnjava Birač.

Ova godina je na izmaku i Birač postavlja pitanje zbog čega se ta igrališta, i godinu dana nakon što su u gradskoj upravi zaključili da su u vrlo lošem stanju, ne obnavljaju.

-U ova vremena teške demografske situacije ovo je samo još jedna kap u tom moru ne činjenja prema poboljšanju demografske situacije.

Naglasio je Birač i ukazao na potrebu za standardizacijom uređenja dječjih igrališta.

-Da svaki kvart ne radi po svome nego da se ta igrališta naprave uz glavne projekte, da se standardizira i nabava tako da ne padne svakom predsjedniku vijeća na pamet da on nabavlja po svome uz blagoslov KAkvarta.

Uza sve to, dodaje, potrebna i konstantna komunikacija s roditeljima koje sada nema.

Pročitajte i ovo

KIŠA I SNIJEG

Do jutra palo 40-ak litara kiše na karlovačkom području, razvedravanje poslijepodne