Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  17C° Karlovac

 • weather-image

  17C° Duga Resa

 • weather-image

  18C° Ogulin

 • weather-image

  17C° Ozalj

 • weather-image

  17C° Slunj

Gledatelji su je najviše zavoljeli u filovima o Bridget Jones, ulozi za koju se morala udebljati nekoliko kilograma. Zbog lošeg psihičkog stanja u jednom je periodu jednostavno pobjegla od reflektora i kamera Zellweger ima dva Oscara, a konobarila je da bi preživjela Svjetska antidopinška agencija (WADA) ublažit će od sljedeće godine kazne za sportaše koji će biti pozitivni na testiranju na "rekreacijske droge" izvan natjecanja. Prema dosadašnjem pravilniku, svaki pozitivan dopinški nalaz povlačio je dvogodišnju zabranu nastupa, no iz WADA-e su objavili kako će oni sportaši koji budu pozitivni na supstance koje ne pridonose ostvarivanju boljeg rezultata od 1. siječnja biti suspendirani sa samo mjesec dana ukoliko pristanu na rehabilitacijski tretman, odnosno tri mjeseca bez tog tretmana. Kao razlog ublažavanju kazni za sportaše koji koriste "rekreacijske droge" navodi se želja da se pojača fokus na prave varalice. Nema dugih suspenzija: Manje kazne za 'rekreacijske droge' Zemlja bi mogla imati koristi od eksplozije kroz različite donacije od brojne dijaspore i humanitarnih organizacija koje bi mogle ponovno ojačati nacionalnu valutu i privući investitore Eksplozija je Libanon bacila na koljena i stvorila priliku da se elita obogati, a narod osiromaši Nije bilo iznenađenja ni u posljednje dvije utakmice osmine finala EL. Na domaćim su terenima prolazak osigurali Basel protiv Eintrachta (1-0), kao i Wolvesi protiv Olympiacosa (1-0) te ušli u četvrtfinale Ispala još tri Hrvata: Wolvese je 'spasio' VAR, Basel prošao dalje

Karlovac SPASIMO KORANU Podijeli

GI Spasimo Koranu predali peticije županu i gradonačelniku

Nakon peticije nastavljaju budno pratiti projekt nastavka izgradnje hotela na Korani

Peticiju s 4.151 potpisom te ispisom on line peticije, na kojoj nisu izbrojani potpisi, predala je danas Građanska inicijativa “Spasimo Koranu” Karlovačkoj županiji, županu i predsjedniku Skupštine te Gradu Karlovcu, gradonačelniku i predsjedniku Gradskog vijeća.

Procjenjuje se da je sveukupno prikupljeno oko 10 tisuća potpisa.

Građani su njima zatražili da se zakonskim sredstvima onemogući izgradnja zida na lokaciji nekadašnjeg hotela Korana, objavi na javnom mjestu sva dokumentacija – od kupovine i rušenja hotela do danas te raspiše arhitektonsko-urbanistički natječaj za tu lokaciju.

– Prvi i treći zahtjev su prihvaćeni deklarativno međutim mi ćemo i dalje budno pratiti da to tako i ostane, da se vlasti drže svojih deklaracija. Što se tiče drugog zahtjeva, njega nisu prihvatili, ali s ovom predajom peticije, u kojoj su navedeni ti zahtjevi može se reći da smo predali zahtjev za prav na pristup informacijama pa vlasti mogu po tome postupiti; Od 2011. vrijedi taj ističlanak u GUP-u, znači bilo kakva dogradnja, uklanjanje, nova gradnja van onih gabarita onog hotela koji je bio, podrazumijeva provedbu urbanističko – arhitektonskog natječaja za odabir najboljeg rješenja. Znači, nigdje nema iznimke, nekakav zid ili nekakav drugi sustav; U cijelom svijetu je uobičajeno da se raspiše natječaj, a za grad veličine Karlovca je normalno da se u 20 godina možda provedu dva natječaja, rekli su uoči predaje peticije u gradu Marin Bakić i arhitekti Branka i Vladimri Petrović.

Na pitanje što je garancija da će projekt izabran na urbanističko – arhitektonskom natječaju biti i onaj po kojem će se graditi, Petrovići su uglas rekli:  – Garancija je cijeli niz uspješno provedenih natječaja u Hrvatskoj, ima ih i neuspješnih, po čemu je Hrvatska ravna Europ i svijetu.

Upozorili su još jednom i na spremište s nekoliko tona mazuta koje se, prema riječima projektantice starog hotela Đurđice Lipovšćak nalazi ukopano na tom prostoru. Traže da se ti navodi istraže.

U novom rebalansu kojim je gradski proračun povećan, osigurano je pak oko 300 tisuća kuna za provedbu urbanističko arhitektonskog natječaja, kako je gradonačelnik Mandić i najavljivao da će učiniti.

 

Pročitajte i ovo

INVESTICIJA

24 stana, poslovni prostor, kancelarije, parkiralište – u novoj zgradi u Krležinoj u Novom centru u Karlovcu