Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  10C° Karlovac

 • weather-image

  10C° Duga Resa

 • weather-image

  11C° Ogulin

 • weather-image

  11C° Ozalj

 • weather-image

  10C° Slunj

Karlovac Video PREDSJEDNIČKI POSJET Podijeli

Predsjednica u Gimnaziji:Učenici joj prezentiraju STEM i programe u kojima sudjeluju

Karlovačka Gimnazija može se pohvaliti slavnim đacima poput Nikole Tesle, Ljudevita Gaja, braće Seljan, Josipa Vanište…

Hrvatska predsjednica još je danas u Karlovcu i Karlovačkoj županiji, a dan je počela druženjem s učenicima Gimnazije Karlovac.

Gimnazijalci su puno prije dolaska bili spremni za dolazak predsjednice Grabar Kitarović, a kako nam kažu poprilično su uzbuđeni. Predsjednici su predstavili projekt STEM – eksperimentalnu nastavu iz fizike, biologije i kemije te projekt Erasmus u kojem sudjeluju.
Predstavili su joj projekt STEM – eksperimentalnu nastavu iz fizike, biologije i kemije te projekt Erasmus u kojem sudjeluju.
Lovro Furač i Luka Kolar, učenici drugog i trećeg razreda matematičke gimnazije sudjeluju u novom trogodišnjem projektu.

– Projekt se zove “Written on Water” (WoW), proučavamo rijeke, različite fizikalne i kemijske sastavnice rijeke, a Karlovac je izabran zato što ima četiri rijeke i ima puno toga za izmjeriti. Imamo veliki potencijal, ipak smo u gimnaziji Nikole Tesle koja je dosta cijenjena; Ovdje dosta učimo o geografiji, fizici, kemiji, ali projekt je važan i zbog upoznavanja novih ljudi. Oni su iz Italije i Poljske pa smo dosta vježbali svoj engleski.

Gimnazija Karlovac radi već 252 godine, a pohađali su je Ljudevit Gaj, Nikola Tesla, braća Seljan, braća Radić, Ivan Goran Kovačić, Josip Vaništa, Georgij Paro…  – Tradicija je ugrađena u nas i mi je živimo svaki dan, naglasila je ravnateljica Snježana Štranjgar.

Gimnazijalce su zanimala predsjedničina iskustva sa školovanjem u inozemstvu pa im je ona poručila da je mobilnost bitna kako bi se upoznalo razne sustave, kako funkcioniraju razne sredine. – Jer tako se osim akademskog znanja gradi i vlastita osobnost te prilagodljivost, rekla im je.

Nakon Gimnazije, predsjednica je obišla Centar za odgoj i obrazovanje na Baniji, zatim Ozalj i tamošnju gradsku upravu te tvrtku Flammifer. U Dugoj Resi je posjetila tvrtku Aquaestil i Radio Mrežnicu nakon kojih je otputovala u Generalski Stol i Ogulin.

Pročitajte i ovo

UTORAK

4 pozitivne žene danas u županiji