Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  3C° Karlovac

 • weather-image

  3C° Duga Resa

 • weather-image

  2C° Ogulin

 • weather-image

  3C° Ozalj

 • weather-image

  2C° Slunj

Karlovac ČESTITAMO Podijeli

Glazbena škola Karlovac najuspješnija škola u zemlji: Brojni uspjesi ustanove s tradicijom

Niz projekata, uspješnih učenika i osvojenih nagrada, ukratko su opis ove škole osnovane 1804.godine

Glazbena škola Karlovac proglašena je najuspješnijom glazbenom školom u Hrvatskoj za 2021. godinu prema izboru Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga.
Osnovana je 10. listopada 1804. godine, a danas ima 535 učenika i 80 djelatnika.
Glazbena škola Karlovac provodi formalno, neformalno i informalno obrazovanje, a osim u Karlovcu djeluje u Područnom odjelu Ozalj u kojem nastavu pohađa 56 učenika. U srednju glazbenu školu 2021. godine upisana je treća generacija učenika glazbenog usmjerenja koji je objedinjen i vraćen u sustav škole nakon 40 godina.

Glazbena škola Karlovac se usprkos otežanim uvjetima rada u vrijeme pandemije u 2021. godini može pohvaliti brojnim uspjesima učenika i nastavnika koji nastavljaju glazbenu tradiciju dugu više od dva stoljeća, kažu u ovoj ustanovi.
Navode da kroz svoj godišnji Kurikulum tijekom 2021. godine uspješno provode višegodišnje projekte i pokreću nove.
Programe projekata Karlovac Piano festival, Međunarodnu ljetnu školu gitare i Noć glazbe prema Javnom pozivu i ove godine sufinanciralo je Ministarstvo kulture i medija, Grad Karlovac i Karlovačka županija. Noć glazbe i Karlovac Piano festival nacionalni su projekti koji se održavaju pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja. Glazbena škola Karlovac je 2021. godine peti put zaredom osvojila najveći iznos na Javnom pozivu Ministarstva turizma i sporta i pokrenula novi turistički proizvod Tesla Ozalj festival 2021.
Škola je ove godine započela više Europskih projekata. Ističu se projekt Erazmus + pod nazivom GLOBAL SOUNDS u partnerstvu sa školama iz Njemačke, Turske i Sjeverne Makedonije, te eTwinning projekt Cultural Journey kojem je Nacionalna služba za podršku Agencije za mobilnost i programe EU (AMPEU) dodijelila Oznaku kvalitete nakon detaljne provjere da je projekt ispunio nacionalne i europske standarde. U projektu sudjeluju učenici i nastavnici iz 10 zemalja Europske unije.

Pored navedenih projekata 2021. godine učenici i njihovi mentori su u školskoj godini 2020./2021. osvojili 5 državnih i 37 međunarodnih nagrada.

Više čitajte ovdje.

Pročitajte i ovo

KIŠA I SNIJEG

Do jutra palo 40-ak litara kiše na karlovačkom području, razvedravanje poslijepodne