Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  10C° Karlovac

 • weather-image

  10C° Duga Resa

 • weather-image

  9C° Ogulin

 • weather-image

  10C° Ozalj

 • weather-image

  9C° Slunj

Sport MAČEVANJE Podijeli

Gojak pobjednik Kupa Hrvatske kod juniora i treći kod seniora, Fabac drugoplasirana kod juniorki

Pobjednike kup-natjecanja određuje Hrvatski mačevalački savez na temelju rezultata ostvarenih u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji na najjačim natjecanjima tijekom sezone.

KARLOVAC – Najuspješnija sezona u povijesti Mačevalačkog kluba Karlovac okrunjena je osvajanjem zlatne, srebrne i brončane medalje u Kupu Hrvatske za 2018. godinu.

Pobjednike kup-natjecanja proglašava Hrvatski mačevalački savez na temelju rezultata ostvarenih u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji na najbitnijim i najjačim natjecanjima tijekom sezone, kao što su svjetska i europska prvenstva, svjetski i europski kupovi, grand prix natjecanja, ostala jaka međunarodna natjecanja i prvenstva Hrvatske. Prema tim rezultatima Antonio Gojak osvojio je 1. mjesto u disciplini floret kod juniora te 3. mjesto kod seniora, a Lara Fabac 2. mjesto u istoj disciplini kod juniorki.

Mačevalački klub Karlovac u ovoj je sezoni tako osvojio čak 18 odličja na prvenstvima Hrvatske i u Kupu, od toga četiri naslova državnih prvaka. Uz osvojene medalje, klub ima reprezentativce u kadetskoj, juniorskoj i seniorskoj konkurenciji, čime se malo koji klub u gradu na četiri rijeke može pohvaliti. A Antonio Gojak, ove godine jedini karlovački sportaš s nastupima na Svjetskom i Europskom prvenstvu u seniorskoj konkurenciji u nekoj olimpijskoj disciplini, svakako je istaknuo ozbiljnu kandidaturu za naslov najboljeg sportaša Karlovca.

Pročitajte i ovo

TAEKWONDO

Oscar Kovačić iz karlovačke Prane zlatni na 42. Belgian Openu u Lommelu