Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  30C° Karlovac

 • weather-image

  29C° Duga Resa

 • weather-image

  28C° Ogulin

 • weather-image

  30C° Ozalj

 • weather-image

  29C° Slunj

Karlovac ULAGANJE U GOSPODARSTVO Podijeli

Gornje Mekušje čeka investitore, krajem veljače javni natječaj za prodaju parcela:”Ovo je zamašnjak gospodarstva”

Trenutno postoje 4 pisma namjere za zonu u G. Mekušju

Uredi, opremi, osiguraj, izađi u susret proizvođačima, a onda prodaj po kriteriju “tko više zaposli”, gospodarska je politika Grada Karlovca, a današnjom prezentacijom u Gornjem Mekušju napravljen novi korak prema cilju – većem zapošljavanju.

Uređenjem zone Gornje Mekušje Karlovac je i zadnju parcelu koju je mogao ponudio poduzetnicima i stavio im na raspolaganje, a javni natječaj za prodaju trebao bi biti objavljen krajem sljedećeg mjeseca.

– Naše ulaganje je oslobađanje ulagača i investitora troškova komunalnog doprinosa upravo u segmentima proizvodnje. Cilj je da upravo proizvodnja bude u ovoj budućoj zoni, poručio je danas  iz poslovne zone Gornje Mekušje, praćen radom i bukom bagera karlovački gradonačelnik Damir Mandić.

Komunalno opremanje odnosno uređenje ove zone koja bi u budućnosti trebala otvoriti nova radna mjesta u Karlovcu vrijedno je 10,2 milijuna kuna, od čega je 8,5 milijuna kuna europskog novca, što Mandić smatra odličnim.  Sastoji se od izgradnje prometnice s komunalnom infrastrukturom te će obuhvaćati 10 parcela površine cca 2800 m2 pa do 23.300 m2, ali i mogućnošću spajanja.

Gradonačelnik se nada da će već sljedećeg mjeseca odluka o uvjetima prodaje zemljišta biti na gradskom vijeću, a kriteriji odabria bit će prema broju novootvorenih radnih mjesta, a onda bi trebao biti raspisani i javni natječaj za prodaju zemljišta u Gornjem Mekušju.
– Ovo  je jedan od onih trenutaka  kad zaista i materijalno hvatamo zamašnjak za razvoj gospodarstva. Trenutno imamo četiri formalna pisma namjere za poduzetničku zonu Gornje Mekušje, dok neformalnih razgovora ima puno više. Uvjeren sam da ćemo već u 2020. godini, a u 2021. sigurno imati i konkretne projekte koji će se ovdje realizirati, rekao je gradonačelnik Karlovca.

Pročitajte i ovo

PRIJE SVEGA

Sutra zatvoren Ruski put: “Snimat” će situaciju u karlovačkom podzemlju