Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  18C° Karlovac

 • weather-image

  18C° Duga Resa

 • weather-image

  18C° Ogulin

 • weather-image

  18C° Ozalj

 • weather-image

  17C° Slunj

Crna kronika HGSS Podijeli

Gorski speleo spašavatelji iz Karlovca izvlačili mrtvog muškarca iz vrtače kod Rudopolja

Nesreća se dogodila jučer prijepodne, tijelo je predano policiji

Karlovački gosrki spašavatelji sudjelovali su jučer u akciji izvlačenja muškarca iz vrtače duboke 70 metara u koju je upao i nažalost preminuo.

Nesretni događaj zbio se kod Rudopolja, u predjelu Javornik u Ličko – senjskoj županiji u nedjelju prijepodne, a kako se radilo o speleo akciji spašavanja pozvana je stanica HGSS-a Karlovac.

– Dolaskom na mjesto događaja tri spašavatelja spuštaju se u jamu do unesrećene osobe kako bi pregledom konstatirali stanje i pripremili osobu za transport. Kako se radilo o 70 m vertikalnoj jami, osoba je prilikom pada zadobila teške tjelesne ozljede bez pokazivanja znakova života. Tim spašavatelja u jami unesrećenu osobu upakirao je u speleo nosila i pripremio za transport, dok je tim na ulazu u jamu postavio sidrišta i sistem za izvlačenje. Transport je tekao brzo i bez poteškoća te je unesrećena osoba vrlo brzo izvučena na površinu i predana policiji na daljnje postupanje. HGSS je i ovom akcijom pokazao izuzetnu spremnost i obučenost i za naj složenija tehnička spašavanja kakva su upravo u speleološkim objektima, priopćili su iz HGSS-a.

Pročitajte i ovo

ŠTOP SVJETLA JOŠ SU RADILA

KAKAV TRENUTAK, VIDEO: Vozač škode još je parkirao pa pred njega doletio krov vijećnice. Stotinka sekunde spasila mu život