Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  1C° Karlovac

 • weather-image

  0C° Duga Resa

 • weather-image

  -0C° Ogulin

 • weather-image

  1C° Ozalj

 • weather-image

  -1C° Slunj

Karlovac Život Županija Podijeli

Gospina svetišta spremna za doček vjernika

Svetište Majke Božje Snježne na Kamenskom spremno je i ove godine primiti velik broj hodočasnika čiji se dolazak očekuje ove subote na proslavu blagdana Velike Gospe. Duhovna priprema, točnije molitvene devetnice, privode se kraju, a od 6. kolovoza pa sve do sutra u 18,30 prisustvuju im brojni vjernici. Svi oni, te još mnogi drugi ove […]

Svetište Majke Božje Snježne na Kamenskom spremno je i ove godine primiti velik broj hodočasnika čiji se dolazak očekuje ove subote na proslavu blagdana Velike Gospe.

Duhovna priprema, točnije molitvene devetnice, privode se kraju, a od 6. kolovoza pa sve do sutra u 18,30 prisustvuju im brojni vjernici.

Svi oni, te još mnogi drugi ove će subote pohoditi najstarije Marijansko svetište u našemu kraju.

Pater Juraj Domšić, kaže da će središnju svetu Misu predvoditi dr. Juraj Batelja, a prethodit će joj procesija s likom Majke Božje.

‘Sam blagdan, odnosno svetkovina Velike Gospe bit će u slavlju svetih Misa u 7,8, 9 i 30, a u 11 sati je poldanica prije koje je procesija s kipom Majke Božje kojeg će ove godine nositi djevojke s Kamenskoga. Poslijepodne je Misa u 17 i 19 sati. Misu poldanicu u 11 sati predvodit će doktor Juraj Batelja koji je inače i vicepostulator procesa za proglašenje svetim blaženoga Alojzija Stepinca’, kazao je p. Domšić.

Svetište ‘Gospe od Čudesa’ u Oštarijama jedinstveno u Hrvatskoj

Blagdan Velike Gospe posebno svečano proslavit će se i u našoj zemlji jedinstvenom Svetištu Gospe od Čudesa u Oštarijama.

Sve će početi već u petak bdijenjem koje će predvoditi biskup gospićko – senjski monsinjor Mile Bogović. U Oštarijama se očekuje oko 8000 hodočasnika. Samo iz Ogulina prema Svetištu krenut će 300-njak vjernika u 17,30. Uoči bdijenja bit će sveta Ispovijed, a potom u 20 sati procesijom od vatrogasnog doma preko starog Marmontovog mosta, te oko ostataka drevne oštarske katedrale počinje misno slavlje.

Na samu Veliku Gospu mise u Oštarijama su u 9, 11 i 18 sati. Središnju će predvoditi velečasni Pavao Mesarić iz Varaždinske Biskupije.

Stotine vjernika stižu i u Novigrad na Dobri

U Novigradu na Dobri pak, svetu misu u 7 i svečanu misu 11 sati predvodit će doktor Svetoga pisma, velečasni Franjo Vidović.

‘Velečasni Vidović je i profesor na Katoličko – bogoslovnom fakultetu, dok će misu u 18 sati predvoditi prečasni Josip Jakovčić, dekan ozaljskog dekanata’, najavio je novigradski župnik Filip Vicić.

U sva tri spomenuta svetišta održat će se i proštenja, te prigodan program – na Kamenskom svira Tip Top bend, u Novigradu Grofovi i KUD Paurija, dok će u Oštarijama sutra i u subotu mještane kod vatrogasnog doma zabavljati Rio bend, a u nedjelju nastupa Crvena Jabuka.

Pročitajte i ovo

REAGIRALI NA SDP

Karlovački HDZ: Zlonamjernim manipulacijama prikrivaju inertnost i neprepoznatljivost