Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -2C° Karlovac

 • weather-image

  -2C° Duga Resa

 • weather-image

  -2C° Ogulin

 • weather-image

  -2C° Ozalj

 • weather-image

  -2C° Slunj

Život BABINA GORA Podijeli

Grad Karlovac dobio 7,5 milijuna kuna za prilaznu cestu do Babine Gore

Uskoro počinje izgradnja prilazne prometnice Centru za gospodarenje otpadom Karlovačke županije Babina gora?

U Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture potpisan je Ugovor o financiranju gradnje prilazne prometnice Centru za gospodarenje otpadom Karlovačke županije Babina gora.

Ugovor je ispred Grada Karlovca potpisao gradonačelnik Damir Mandić, a ispred Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju ravnateljica Matilda Copić. Ugovor je rezultat prijave na Program ruralnog razvoja RH za razdoblje od 2014. do 2020. godine unutar Mjere 7 (Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima) projekt “Gradnja prilazne prometnice Centru za gospodarenje otpadom Karlovačke županije Babina gora“.

Gradu Karlovcu dodijeljena je potpora u iznosu od 7.506.800,00 kuna, odnosno 100% ukupnih troškova, od čega će se 85% financirati iz sredstava Europske unije, odnosno Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj, a 15% iz državnog proračuna Republike Hrvatske.

Takozvane neprihvatljive troškove projekta u iznosu od 1.200.558,75 kuna financirat će Karlovačka županija i gradovi u Karlovačkoj županiji sukladno postotku poslovnih udjela u temeljnom kapitalu Centra za gospodarenje otpadom Karlovačke županije KODOS d.o.o.

Cilj projekta je u dvije godine izgraditi dva kilometra prometnice s pješačkom stazom, oborinskom kanalizacijom, javnom rasvjetom i prometnom signalizacijom koja će spajati tamošnja naselja s cestom D6. To je ujedno i infrastrukturni minimum za izgradnju i pokretanje Centra za gospodarenje otpadom.

Pročitajte i ovo

SAMO JAKO

Vjernici karlovačkog dekanata te dugoreške župe u subotu hodočaste u Krašić