Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -1C° Karlovac

 • weather-image

  -1C° Duga Resa

 • weather-image

  -2C° Ogulin

 • weather-image

  -1C° Ozalj

 • weather-image

  -2C° Slunj

Karlovac ODGOVOR GRADA Podijeli

Grad Karlovac: Hrvatske vode su vlasnik retencije na Jamadolu, a kuća gospođe Dujić nije legalizirana

“Izgradnja oteretnog kanala u retenciji “Jamadol” poboljšat će odvodnju oborinskih voda iz Jamadola”

Problem Mirjane Dujić u Bohinjskoj 19 na Jamadolu čija kuća se nalazi usred retencije, o čemu je Radio Mrežnica jučer pisala, Grad Karlovac je proslijedio Hrvatskim vodama jer je upravo ova državna tvrtka vlasnik retencije  “Jamadol”.

Današnjim priopćenjem  u Gradu su potvrdili da im se Mirjana Dujić obratila zbog problema plavljenja njene kuće i bojazni da će ju trenutna izgradnja oteretnog kanala oborinskih voda  dodatno ugroziti. Isto tako, potvrdili su da je i dogradonačelnik Ivan Mrzljak vrlo brzo izašao na teren te da je utvrdio kako se Mirjanina kuća nalazi u retenciji Jamadol čija svrha je skupljanje oborinskih voda Jamadola i Kozjače, kako ne bi došlo do plavljenja naselja u Novom Centru i Luščiću.

Međutim, za razliku od tvrdnji vlasnice da joj je kuća 2013. legalizirana u Gradu kažu da nije. No, i da je drugačije Grad Karlovac ne bi moga više napraviti jer nij evlasnik retencije.

– Naime, retencija i brana Jamadol kao regulacijska i zaštitna vodna građevina i s obzirom na svoju namjenu, od interesa su za Republiku Hrvatsku i pravnim statusom u vlasništvu Republike Hrvatske ( NN br. 56/13 čl. 22. st. 1. toč. 1 i čl. 23. st. 1.).  Također, nadležnost upravljanja nad retencijom “Jamadol” imaju isključivo Hrvatske vode. To nadalje znači da je za rješavanje problema Mirjane Dujić jedino ovlaštena RH kao vlasnik vodne građevine, odnosno Hrvatske vode, u što smo je i uputili, a o čitavom slučaju je i Grad Karlovac 1. 8. 2018. godine pismeno obavijestio Hrvatske vode sa zamolbom da riješe problem Mirjane Dujić. Na kraju podsjećamo javnost da će izgradnja oteretnog kanala u retenciji “Jamadol” značajno poboljšati odvodnju oborinskih voda iz Jamadola te ju kanalizirati upravo tamo gdje je i predviđeno, u retenciju koju su za tu namjenu izgradile Hrvatske vode, poručuju iz Grada Karlovca.

Pročitajte i ovo

IZMJERE

Katastarska izmjera za G.i D. Mekušje, D.Pokupje, Mahično, V.Jelsu i Zagrad, a ponedjeljak počinju tribine za građane