Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  27C° Karlovac

 • weather-image

  27C° Duga Resa

 • weather-image

  27C° Ogulin

 • weather-image

  27C° Ozalj

 • weather-image

  26C° Slunj

Visoke temperature velik su problem za starije ljude i malu djecu te ih često savjetuju da izbjegavaju boravak na otvorenom i drže se hlada. Stručnjaci su objasnili i simptome koji ukazuju na toplinski udar Prepoznajte kada toplinski udar prijeti djetetu - ovo su simptomi Djevojke su za snimanje odabrale jedinstvene kreacije. Isticale su svoje raskošne obline, zavodile 'kameru', a iako se Jennerica pojavljuje u spotu svega nekoliko sekundi, ostavila je savršen dojam na gledatelje Cardi B je u perverznom spotu pokazala grudi, a glumi i Kylie Kazuyoshi Miura postavio je još jedan rekord. Nakon što je u dobi od 53 godine zaigrao za svojeg drugoligaša Yokohamu u japanskom kupu postao je najstariji igrač s nastupom u tom natjecanju. Yokohama je pobijedila Sagan Tosu 1-0, a Miura je igrao do 63. minute kada je zamijenjen. U svojoj dugoj karijeri igrao je i za Dinamo 1999. godine, a prema Transfermarktu vrijednost mu je 100 tisuća eura. Nije loše za jednog veterana. Bio je azijski nogometaš godine 1993. godine, igrao i za Santos, Palmeiras, nekoliko japanskih klubova, dok se u Europi okušao u Genoi prije Dinama. Kad je stigao na Maksimir bio je, mislili smo, na zalasku karijere. Imao je 32 godine, a on i 21 godinu kasnije žari i pali nogometnim travnjacima. Miura skinuo još jedan rekord: Najstariji igrač u kupu Japana! Kulturna ponuda Zagreba doista je svestrana, a u ovoj radionici su Autonomni kulturni centar i Dijaspora Afrikanaca poželjeli svim polaznicima približiti dio afričke kulture i duha kroz izradu maski Radionica na Ribnjaku: Izradili afričke maske uz zvuk bubnjeva

Karlovac ODGOVOR GRADA Podijeli

Grad Karlovac: Hrvatske vode su vlasnik retencije na Jamadolu, a kuća gospođe Dujić nije legalizirana

“Izgradnja oteretnog kanala u retenciji “Jamadol” poboljšat će odvodnju oborinskih voda iz Jamadola”

Problem Mirjane Dujić u Bohinjskoj 19 na Jamadolu čija kuća se nalazi usred retencije, o čemu je Radio Mrežnica jučer pisala, Grad Karlovac je proslijedio Hrvatskim vodama jer je upravo ova državna tvrtka vlasnik retencije  “Jamadol”.

Današnjim priopćenjem  u Gradu su potvrdili da im se Mirjana Dujić obratila zbog problema plavljenja njene kuće i bojazni da će ju trenutna izgradnja oteretnog kanala oborinskih voda  dodatno ugroziti. Isto tako, potvrdili su da je i dogradonačelnik Ivan Mrzljak vrlo brzo izašao na teren te da je utvrdio kako se Mirjanina kuća nalazi u retenciji Jamadol čija svrha je skupljanje oborinskih voda Jamadola i Kozjače, kako ne bi došlo do plavljenja naselja u Novom Centru i Luščiću.

Međutim, za razliku od tvrdnji vlasnice da joj je kuća 2013. legalizirana u Gradu kažu da nije. No, i da je drugačije Grad Karlovac ne bi moga više napraviti jer nij evlasnik retencije.

– Naime, retencija i brana Jamadol kao regulacijska i zaštitna vodna građevina i s obzirom na svoju namjenu, od interesa su za Republiku Hrvatsku i pravnim statusom u vlasništvu Republike Hrvatske ( NN br. 56/13 čl. 22. st. 1. toč. 1 i čl. 23. st. 1.).  Također, nadležnost upravljanja nad retencijom “Jamadol” imaju isključivo Hrvatske vode. To nadalje znači da je za rješavanje problema Mirjane Dujić jedino ovlaštena RH kao vlasnik vodne građevine, odnosno Hrvatske vode, u što smo je i uputili, a o čitavom slučaju je i Grad Karlovac 1. 8. 2018. godine pismeno obavijestio Hrvatske vode sa zamolbom da riješe problem Mirjane Dujić. Na kraju podsjećamo javnost da će izgradnja oteretnog kanala u retenciji “Jamadol” značajno poboljšati odvodnju oborinskih voda iz Jamadola te ju kanalizirati upravo tamo gdje je i predviđeno, u retenciju koju su za tu namjenu izgradile Hrvatske vode, poručuju iz Grada Karlovca.

Pročitajte i ovo

NISU VAŽNI GODINE I ISKUSTVO

Eksperimentiranje sa zvukom uz Hrvatski dom: Dođite večeras s intrumentima