Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  27C° Karlovac

 • weather-image

  27C° Duga Resa

 • weather-image

  25C° Ogulin

 • weather-image

  26C° Ozalj

 • weather-image

  26C° Slunj

Karlovac JAVNO SAVJETOVANJE U TIJEKU Podijeli

Grad Karlovac mijenja pravilnik o sufinanciranju energetske obnove vanjskih zidova stambenih zgrada

Javno savjetovanje traje do 19. veljače, a najveća promjena je da će se pomoći zgradama koje se ne mogu javiti na natječaj Fonda za energetsku učinkovitost

Novi pravilnik o sufinanciranju energetske obnove vanjskih zidova višestambenih zgrada u Karlovcu od danas je na javnom savjetovanju.

Sve do 19. veljače građani ga mogu proučiti i napisati svoje prijedloge jer novi je pravilnik, pojasnila je pročelnica Ana Hranilović Trubić, drugačiji od onog prijašnjeg.

-Pred dvije godine smo imali pravilnik kojim su se sufinancirale vlastite komponente onih koji su se prijavljivali na Fond za zaštitu okoliša. Znači, onaj dio koji su morali sami suvlasnici plaćati mi smo taj dio sufinancirali, a ovo je u principu pravilnik gdje se mogu javiti sugrađani koji se neće moći javiti na javni poziv za sufinanciranje višestambenih zgrada koji će objaviti Fond za zaštitu okoliša.

Ovim pravilnikom se ne predviđa sufinanciranje energetske obnove krovišta niti vanjske stolarije već izrada glavnog projekta energetske obnove i sami radovi na energetskoj obnovi. Sufinanciranje će biti 49 % i to do maksimalnog iznosa za glavni projekt do 10.000 kuna te za građevinske radove do 100.000 kuna. Priznat će se samo troškovi koji nastanu nakon objave javnog natječaja, a on će biti raspisan po završetku javnog savjetovanja odnosno nakon što pravilnik usvoji Gradsko vijeće.

Tekst prijedloga novog Pravilnika može se naći na www.karlovac.hr.

Foto: Ilustracija/Arhiva RM

Pročitajte i ovo

ZVJEZDANO LJETO

Alen Slavica u Aquatici, The Mith na Starom gradu, predstava ‘Udovice’ u Zorin domu