Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -2C° Karlovac

 • weather-image

  -2C° Duga Resa

 • weather-image

  2C° Ogulin

 • weather-image

  -2C° Ozalj

 • weather-image

  -2C° Slunj

Karlovac ZBOG TOGA JE MEĐU NAJBOLJIMA Podijeli

Grad Karlovac ove godine provodi 13 europskih projekata više nego lani

U provedbi 29 projekata vrijednih 164 milijuna kuna

Trinaest projekata više nego lani provodi trenutno Grad Karlovac što je jedan od razloga zbog kojih se našao među pet najboljih velikih gradova po povlačenju europska novca.

– Prošle godine u ovo vrijeme smo govorili o 16 projekata u provedbi i 40 milijuna bespovratnih kuna. Trenutno imamo u provedbi sveukupno 29 projekata ukupne vrijednosti 164 milijuna i to je sada prema omjeru bespovratnih sredstava i sufinanciranja Grada 70 naprama 22,5 milijuna kuna. Možemo ustvrditi da smo opet za jednu gradsku kunu povukli 3,5 europske bespovratne, rekla je na današnjoj pressici resorna pročelnica Marijana Tomičić.

Trenutno se provodi sedam energetskih obnova javnih zgrada – gradske uprave, knjižnice, Veleučilišta u Meštrovićevoj, škole u Tušiloviću i na Turnju.

-Nagodinu krećemo i sa Dječjim vrtićem Dubovac i Osnovnom školom Braća Seljan i to su sve projekti ukupne vrijednosti 25,6 milijuna kuna.

Šest društvenih projekata pak vrijedno je više od 18,5 milijuna kuna, u partnerstvima u INTERREG programu provodi se još četiri projekta ukupno vrijedna 51 milijun kuna. Dodatnih 11,5 milijuna odnosi se na projekte vezane uz gospodarenje otpadom. I to nije sve.

– U partnerstvu s Razvojnom agencijom JURA izgradili smo šetnicu na Korani, a sredstvima Ministarstva turizma dodatno ćemo šetnicu opremiti kompletima multimedijskih naočala čime ćemo povećati atraktivnost same lokacije. Započeo je projekt izgradnje poslovne zone na Gornjem Mekušju koji je vrijedan 10,5 milijuna kuna, a bespovratno ćemo dobiti 8,7 milijuna kuna, rekla je Tomičić.

U pripremi je još niz projekata za koje će se tražiti europsko financiranje, ali i pripreme za ITU mehanizam. Iz njega se planira povući novac ne samo za Karlovac već i za Dugu Resu i Ozalj.

Pročitajte i ovo

PUNIM PLUĆIMA

Karlovčani udišu zrak prve kategorije, gotovo da nikad nema onečišćenja sumpornim dioksidom