Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -2C° Karlovac

 • weather-image

  -2C° Duga Resa

 • weather-image

  -2C° Ogulin

 • weather-image

  -2C° Ozalj

 • weather-image

  -2C° Slunj

Karlovac GRADSKE STIPENDIJE Podijeli

Grad Karlovac povećao broj stipendija na 47, 7 više za deficitarna zanimanja

Natječaj je otvoren do 4. studenog

Sedam stipendija više dodijelit će Grad Karlovac učenicima i studentima u ovoj školskoj i akademskoj godini. Sveukupno bit će dodijeljeno 47 stipendija za što je iz proračuna izdvojeno 300 tisuća kuna.

Natječaj je raspisan jučer i otvoren je do 4. studenog, rekla je na današnjoj pressici pročelnica Draženka Sila Ljubenko.

– Dvadesetpet stipendija se odnosi na studentske, a 22 na učeničke stipendije. Studenti se mogu javljati po osnovi deficitarnosti zanimanja kao i učenici. Druga kategorija je po osnovi općeg uspjeha. Iznos mjesečne stipendije za studente je 700 kuna i za učenike 400 kuna.

Veći broj stipendija ove godine je namijenjen deficitarnim zanimanjima u srednjim školama. Sve u dogovoru s obrtnicima kako bi se populariziralo obrtnička zanimanja, kaže gradonačelnik Damir Mandić.

Pravo na stipendiju može se ostvariti samo iz jednog izvora

– Podigli smo broj stipendija za učenička deficitarna zanimanja sa osam na 15 i na taj način želimo poslati poruku svim roditeljima, a onda i učenicima, da ozbiljno u sljedećem razdoblju vide koje su mogućnosti zapošljavanja vezano za deficitarna zanimanja, dodao je Mandić.

Osim ovih stipendija, otvoren je natječaj i za pet stipendija iz Zaklade Nikola Tesla.

-Te stipendije vezane su za posebna visokoobrazovna znanja tako da i na taj način želimo pomoći našim Karlovčanima koji su na raznim fakultetima da im realizacija njihovih programa i projekata bude lakša, rekao je Mandić.

Sve potrebno za prijavu na natječaj za stipendije može se pronaći na službenim gradskim stranicama www.karlovac.hr. Kako ne bi gubili vrijeme na dostavu podataka o materijalnom statusu to će za učenike i studente odraditi Grad koji je aplikacijom povezan s Poreznom upravom. Osim toga, gradski Savjet mladih idućih će dana obići škole i učenicima, posebno onima u deficitarnim zanimanjima, prezentirati gradske stipendije.

Pročitajte i ovo

PRIJEVARA SVE VIŠE

Nikad kraja lažnim mailovima o povratu poreza: Ogulinki “očistili” račun, a i zadužili ju i s novim zajmovima