Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  6C° Karlovac

 • weather-image

  6C° Duga Resa

 • weather-image

  5C° Ogulin

 • weather-image

  5C° Ozalj

 • weather-image

  6C° Slunj

Sport VRATA SU IM OTVORENA Podijeli

Grad Karlovac: Rukometni klub financiramo transparentno, nemamo dugovanja, ali ni cjelovit uvid u financije kluba

Gradonačelnik iz poziva na dijalog

Iz karlovačke gradske uprave poslijepodne su odgovorili na prozivke igrača Rukometnog kluba Karlovac koji su prozvali Grad, Sportsku zajednicu i Županiju, te najavili da od ponedjeljka počinju sa štrajkom.

U Gradu im poručuju da je financiranje transparentno, da Grad uredno izvršava obveze prema klubu, nema dugovanja, ali nema ni cjelovit uvid u financijsko poslovanje kluba.

U priopćenju stoji:

Grad Karlovac transparentno financira sve sportske klubove, odnosno putem Karlovačke športske zajednice operativno raspodjeljuje novac sportskim klubovima sukladno unaprijed jasnim i transparentnim kriterijima. Grad Karlovac do sada je uredno izvršio sve svoje financijske obaveze prema HRK Karlovac, te nema zaostalih dugovanja ili neplaćenih obaveza.

Sve uplate Grada sportskim klubovima pa tako i HRK Karlovac jasno su pretražive u aplikaciji SOM sport i aplikaciji Otvoreni Karlovac gdje su vidljive sve financijske transakcije prema svakom korisniku sredstava gradskog proračuna, pa tako i HRK Karlovac.
Sredstva gradskog proračuna nisu jedini izvor financiranja HRK Karlovac, pa nemamo cjelovit uvid u financijsko poslovanje Kluba, odnosno dio koji se odnosi na sponzore, zbog čega ne možemo komentirati razloge zaostataka u isplati plaća igračima.

Što se tiče uvjeta treniranja i temperature u dvorani, slažemo se da nisu zadovoljavajući i baš zato stručne službe Grada već neko vrijeme imaju spreman projekt cjelovite energetske obnove Školske sportske dvorane Mladost. Podsjećamo da u slučaju ŠSD Mladost prijava na fondove za energetsku obnovu nije dosad bila moguća jer se radi o pojedinačnom kulturnom dobru za što je potreban posebno profiliran natječaj. Prema posljednjim informacijama takav natječaj bi trebao biti otvoren u vrlo skoro vrijeme, a grad Karlovac spreman je aplicirati obnovu objekta.

Vrata gradske uprave uvijek su otvorena svim građanima, pa tako i HRK Karlovac, zbog čega smo spremni saslušati predstavnike Kluba i pokušati pomoći u pronalaženju adekvatnog rješenja. U posljednjih mjeseci više puta smo razgovarali s predstavnicima HRK Karlovac, pa gradonačelnik Grada Karlovca sa svojim stručnim služba i ovog puta poziva predstavnike Kluba na otvoren i konstruktivan dijalog.

Pročitajte i ovo

MALO OBILAZNO

Sv. Nikola “donosi” zatvaranje prometa u Ulici Kaštel i Mala Jelsa