Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  17C° Karlovac

 • weather-image

  16C° Duga Resa

 • weather-image

  15C° Ogulin

 • weather-image

  16C° Ozalj

 • weather-image

  15C° Slunj

Županija RJEŠENJE PROBLEMA Podijeli

Grad Ogulin dobit će zgradu bivšeg zapovjedništva na upravljanje, a onda bi tu trebao biti centar za socijalnu skrb

Zgrada je u vlasništvu države, a kad bude pod Gradom, počinje uređenje

Zgrada bivše vojarne – zapovjedništva u Ogulinu, u Ulici Bernardina Frankopana, koja je sada u vlasništvu države, odnosno pod ingerencijom Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine trebala bi biti dodijeljena Gradu Ogulinu, a onda tamo napravljen i odgovarajući Centar za socijalnu skrb.

Rezultat je to sastanka u ministarstvu na kojem je bila karlovačka dožupanica Vesna Hajsan Dolinar, pročelnica Upravnog odjela za hrvatske branitelje i zdravstvo Karlovačke županije Maja Vučinić Knežević, zamjenik gradonačelnika Grada Ogulina Danijel Vukelja, ravnateljica Centra za socijalnu skrb Ogulin Dragana Vukelja, a u ime Ministarstva državna tajnica Marija Pletikosa.
Centar u Ogulinu radi u neodgovarajućim uvjetima, pa Županija želi riješiti taj problem.

Na sastanku je dogovoreno da predmetna zgrada udovoljava potrebama Centra za socijalnu skrb Ogulin te da će Ministarstvo rada i mirovinskog sustava u svojim proračunima za 2022. i 2023. godinu osigurati sredstva za njenu obnovu i privođenje svrsi. Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine dodijelit će zgradu Gradu Ogulinu na upravljanje, temeljem čega će započeti njena obnova za potrebe Centra za socijalnu skrb Ogulin.

Pročitajte i ovo

SREĆOM BEZ ŽRTAVA

Kamion na autocesti naletio na cestarsko vozilo iz kojeg su malo prije toga izašli radnici