Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  20C° Karlovac

 • weather-image

  20C° Duga Resa

 • weather-image

  19C° Ogulin

 • weather-image

  20C° Ozalj

 • weather-image

  19C° Slunj

Županija GRAD OZALJ Podijeli

Grad Ozalj: U gospodarsku zonu cilj je privući gospodarstvenike iz svih krajeva

Gospodarska zona od ključnog je značaja za razvoj ozaljskog kraja

Grad Ozalj aktivno radi na realizaciji projekta izgradnje ceste s pružnim prijelazom u gospodarskoj zoni. Ono što sada slijedi, otkup je privatnih parcela kako bi ih namijenio gospodarstvenicima.

Naime, rekostrukcija i izgradnja ceste u gospodarskoj zoni s pružnim prijelazom projekt je vrijedan 10 milijuna kuna. Sastoji se od 3 faze od kojih je druga već prijavljena Ministarstvu gospodarstva u vrijednosti 6 milijuna 100 tisuća kuna.

U velikoj gospodarskoj zoni ima još puno prostora za razvoj

Mala gospodarska zona u Ozlju koja se nalazi s desne strane pruge Ozalj-Karlovac je popunjena, dok u velikoj koja je s lijeve strane pruge ima još puno prostora za razvoj i napredak. Tamo za sada djeluju četiri tvrtke (Flamifer, Ilsad, Azelija i Komunalno poduzeće Ozalj) koje su poznate daleko izvan granica Ozlja. Cilj je na to područje privući još gospodarstvenika.

U zoni velikog gospodarstva napravljeni su prvi koraci za razvoj. ILSAD proširuje proizvodni pogon, a najavljena je izgradnja kogeneracijskog postrojenja. Za njega je investitor već ishodio građevinsku dozvolu. Niknut će i reciklažno dvorište za građevinski materijal, a nadograđivat će se i pogon reciklažnog dvorišta sa sortirnicom.

-No, postoji još puno neaktiviranog građevinskog zemljišta predviđenog za razvoj gospodastva, a koje do sad u dobrom dijelu nije imalo cestu. Upravo ovim projektom želimo tu cestu izgraditi, a cesta podrazumijeva i prijelaz preko pruge bude dostupniji u odnosu na sadašnje stanje, naglašava gradonačelnica Ozlja Gordana Lipšinić.

Bolja prometna povezanost i dostupnost pruge u samoj gospodarskoj zoni, smatraju u Ozlju, aktivirat će zonu velikog gospodarstva. Cilj je privući gospodarstvenike iz svih dijelova Hrvatske, ali i šire, da proizvode u Ozlju i tako ožive grad na Kupi.

Pročitajte i ovo

SUPER BROJKE

Turizam Karlovačke županije ruši dosadašnje rekorde: Do sada je županiju posjetilo 200 tisuća turista