Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  5C° Karlovac

 • weather-image

  5C° Duga Resa

 • weather-image

  7C° Ogulin

 • weather-image

  5C° Ozalj

 • weather-image

  7C° Slunj

Županija (PRE)SKUPA VODA Podijeli

Građani, obrti i tvrtke duguju dugoreškom Komunalnom 7,8 milijuna za vodu. Direktor poziva: Dođite regulirati dugove

Ima ulica dužnih milijun kuna, a i zgrada koje duguju 800 tisuća. To nije socijala, to je nemar

Dugorešani, ali i tvrtke i obrti Komunalnom Duga Resa duguju nevjerojatnih 7,8 milijuna kuna za vodu!

Ovaj podatak za Radio Mrežnicu otkriva direktor tvrtke Ivan Klokočki, pa dodaje da postoje ulice u kojima su građani dužni milijun kuna, ali i zgrade s dugom od 800 tisuća kuna!

– Dug građana, dakle fizičkih te pravnih osoba iznosi 7,8 milijuna kuna, navodi Klokočki te naglašava problem Kasara. Unatoč ogromnim dugovima, nitko od dužnika nije ostao suhih slavina. No, zato su dobili ovrhe i sudske presude koje nisu nimalo malo. – Kad dođe do  ovrhe i suda, gotovo je. Ne znam znaju li građani da tad troškovi dodatno rastu. Nitko se dosad nije sjetio pozvati ljude da dođu u Komunalno i riješe svoje dugovanje, nastavlja Klokočki. Zato ih on poziva da dođu i dogovore se oko otplate duga za vodu s gradskom tvrtkom. – Dođite na dogovor, da to riješimo. Utužujemo one s kojima se ne možemo dogovoriti, pružit ćemo šansu. Ovo nije socijala, ovo je nemar.

Klokočki napominje da u kratko vrijeme otkad je direktor, promijenjen je stil postupanja prema neplatišama, ali i uvedeni novi softveri, uvedena služba koja se time bavi. “Dobru volju imamo da se dugovanja riješe”, dodaje pa na naš upit hoće li Dugorešanima poskupjeti ionako dovoljno skupa voda odgovara: – Ne.

Neće biti otpuštanja u Komunalnom,  a dolazi i novi projekt za Novigrad – dispečerski centar vrijedan 6 milijuna kuna

Otkad je stigao u tvrtku Klokočki je “duboko zaorao” pa dodaje i da tvrtka ima dubioze, no on zna kako iz tih problema izaći. Upravo je reorganizacija poslovanja u Komunalnom nužna: – Znam napraviti uvjete da imam ekipu, firmu i da se ponašemo po pravilima, nadam se da mi neće puno ljudi “ispasti iz čamca”.

A na naš upit hoće li u tvrtki koja trenutno ima 41 zaposlenog biti otpuštanja, odgovara niječno.

-Otpuštanja neće biti, nikog nećemo otpustiti, niti će biti smanjenja plaća.

Ali zato bi moglo biti posla. Obistine li se planovi dugoreško Komunalno s Hrvatskim vodama trebalo bi u sljedećoj godini smanjiti silne gubitke vode, procjenjuje se za 130 tisuća kubika. Zato bi već sredinom siječnja trebao biti blagoslovljen ugovor s Hrvatskim vodama težak oko 6 milijuna kuna kojim će se vodocrpilište Novigrad na Dobri pretvoriti u poddispečerski centar za dugoreško područje. To bi značilo uvođenje sustava za upravljanje vodom kojim se na “daljinski” prati potrošnja, bilježe kvarovi i slično.

 

Pročitajte i ovo

HITNO ZA VOJNIĆ

Vojnić bi trebao dobiti hitnu početkom druge godine