Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  23C° Karlovac

 • weather-image

  23C° Duga Resa

 • weather-image

  22C° Ogulin

 • weather-image

  23C° Ozalj

 • weather-image

  22C° Slunj

Juventus se sprema za uzvrat polufinala Kupa u kojemu ih čeka momčad Milana, ali ondje Maurizio Sarri neće moći računati na neke igrače, a među njima je i Gonzalo Higuain. Argentinac se vratio u Torino i sprema se za nastavak sezone, ali neki su mu zamjerili višak kilograma s kojim se vratio u Italiju i koji je očit, a osim toga stradao mu je i mišić pa će ga ovo potonje spriječiti u borbi za finale Kupa koji se igra 12. lipnja  u Torinu. Inače, Higuainova budućnost s Juventusom svakako je neizvjesna, ali navodno je stvar riješio trener Sarri rekavši mu da se usredotoči na pomoć Juveu i završi sezonu na visokoj razini, a onda se pozabavi vlastitom budućnošću. Juve bez Higuaina s Milanom... To znači da 70 posto svih onih koji su bili zraženi, virus zapravo nisu prenijeli drugima i da su se svi slučajevi gdje je se širila zaraza - zapravo dogodili na društvenim okupljanjima Kako se korona širila? '70 posto oboljelih nije zarazilo nikoga' Prva utakmica nastavka Hrvatske nogometne lige između Hajduka i Intera bila je sadržajna i s mnoštvom teških odluka za sudca Lovrića na terenu i Bebeka u VAR sobi. Snimke potvrđuju da su dobro obavili posao. Bez repova! Sve sporne odluke Lovrića i Bebeka bile su dobre... Oko 2 sata iza ponoći policajci su na križanju Selske i Savske ceste u kršenju prometnih propisa uočili 35-godišnjaka u Fordu. On im je krenuo bježati pa je putem ozlijedio dva policajca... Drama u Zagrebu: Bježao autom pa sletio, ozlijedio dva policajca

Život ZA PRAVEDNO OBEŠTEĆENJE Podijeli

Građanska inicijativa Lex franak poziva i Karlovčane na javno okupljanje ispred Vrhovnog suda za brže rješavanje problema sa “švicarcima”

Javni skup je u subotu 23.2. u 11:55, a organizirano za Zagreb se ide i iz Karlovca

Hrvatska je dobila novu Građansku inicijativu “Lex franak”. Okuplja građane nezadovoljne dosadašnjim načinom i sporošću rješavanja problema vezanih uz sve kredite u švicarskim francima i zbog neujednačene sudske prakse i tromosti sudova.

Lex franak djeluje i u Karlovačkoj županiji zahvaljujući jednoj od osnivačica Dijani Dorontić. Posebno smo razočarani Vrhovnim sudom koji odgađa odluku o pravu na obeštećenje onih koji su konvertirali kredite u švicarcima, a takvih je više od 55 tisuća, naglašava.

– Zaonom o konverziji dužnici nisu obeštećeni do kraja. Znači, svi koji su konvertirali kredite imaju odluku Visokog trgovačkog suda o ništetnosti odredbe i valutne klauzule i kamata. No, mi još uvijek ne znamo, mi koji smo konvertirali CHF kredite, da imamo pravo na obeštećenje s obzirom da neki sudovi čak presuđuju u korist banaka jer smatraju da je konverzija riješila naš problem što se zapravo nije dogodilo. Dakle, mi smo tom tromošću Vrhovnog suda razočarani s obzirom da  u lipnju ove godine nastupa zastara, a dužnici još uvijek ne znaju hoće li ostvariti svoje pravo ostvariti, kaže Dorontić.

Zbog toga dužnici okupljeni u Građansku inicijativu Lex franak u subotu 23. veljače organiziraju javno okupljanje nazvano “Glas upozorenja” u 5 do 12 pred Vrhovnim sudom u Zagrebu te nakon toga i pred Vladom na Markovom trgu. Tražit će donošenje zakonskog rješenja za sve neriješene probleme sa švicarcima.

-Na takav način bi se izbjegli financijski troškovi građana, zatrpanost sudova sudskim sporovima, a i država bi u konačnici pokazala da joj je u interesu pravna sigurnost svih njenih građana i kako niti jedan pravni subjekt, pa tako ni banke ne smiju iznad prava i dostojanstva građana, dodaje Dorontić.

Građani iz Karlovačke županije mogu se pridružiti javnom skupu jer organizirano u Zagreb se kreće i iz Karlovca. Zainteresirani neka se jave na mobitel 091 534 9212 ili na FB stranicu Građanske inicijative Lex franak.

Foto: Zadarski.hr

Pročitajte i ovo

POMAŽU I KAD NEMA POPLAVA

Vojska na Korani gradi Bailey most. Spajat će Turanj i Logorište za prijevoz materijala za nasip