Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  13C° Karlovac

 • weather-image

  13C° Duga Resa

 • weather-image

  14C° Ogulin

 • weather-image

  13C° Ozalj

 • weather-image

  13C° Slunj

Županija OBRANA OD POPLAVE Podijeli

Gradnja 670 milijuna kuna vrijednih nasipa u Karlovcu planira se 2020. i 2021.

Obrana od poplave bila tema sastanka župana Jelića i Žinića s ministrim Ćorićem

Bez prethodnih najava u Karlovcu je jučer boravio ministar zaštite okoliša Tomislav Ćorić. Na radnom sastanku s karlovačkim županom Damirom Jelićem i sisačkim Ivom Žinićem te predstavnicima Karlovca, Duge Rese, Slunja, Rakovice, Saborsko i Netretića razgovaralo se o obrani o poplava i vodoopskrbi.

Zato je na sastanku bio i generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đurković.

Prezentiran je projekt Zaštite od poplave u slivu rijeke Kupe za Karlovačku, Sisačko – moslavačku i Zagrebačku županiju. Da bi se problem riješio na karlovačkom području potrebno je provesti osam mjera tj. izgraditi nasipe: uz Kupu od Željezničkog mosta do Brodaraca, uz Kupu Selce – Rečica, desnoobalni nasip Kupe od Karlovačke pivovare do Brodaraca. Uz Koranu i Mrežnicu nasip od ušća do Male Švarče i Logorišta te Turanjskog Poloja, uz lijevu i desnu obalu Korane i lijevu obalu Mrežnice te gradnja prokopa Korana – Kupa. Zatim gradnja objekata za odvodnju iza nasipa Selce-Rečica, a kao najznačajnija mjera istaknuta je izgradnja čvora Brodarci s pratećim objektima na kanalu Kupa-Kupa, Kupi, Dobri i retenciji Kupčine.

Teme su bile projekti obrane od poplave na području Karlovačke i Sisačko-moslavačke županije, vodoopskrba Rakovice, projekti slunjskog područja, utjecaj HE Lešće na rijeku Mrežnicu, eko-renta Plitvice, aglomeracija Karlovac-Duga Resa, mogućnosti izgradnje pročistača u Novigradu na Dobri.

Projekt za karlovačkom području iznosi 670 milijuna kuna, od čega bi 85% sredstava trebalo osigurati iz EU fondova. Gradnja ovih objekata planirana je u 2020. i 2021. godini. Novi sastanak s ministrom bit će u rujnu.

Pročitajte i ovo

POČELA PODJELA

Turistička kartica Karlovačke županije nudi informacije i popuste. Dijelit će se već na Lučkom