Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  15C° Karlovac

 • weather-image

  15C° Duga Resa

 • weather-image

  14C° Ogulin

 • weather-image

  16C° Ozalj

 • weather-image

  13C° Slunj

Život U VLAKU Podijeli

Gradonačelnica Lipšinić: Pruga od Bubnjaraca do Karlovca zapuštena, obnova je “bitka” koja slijedi

HŽ je bez najave na sam Božić ukinuo ovu liniju i ostavio putnike u velikom problemu. Od 1. ožujka ponovo vozi

Nakon što je nizom sastanaka i razgovora s resornim ministarstvom, HŽ-om i ostalima uspjela vratiti željezničku liniju od Bubnjaraca do Karlovca i Duge Rese, gradonačelnica Ozlja Gordana Lipšinić i sama se njome provozala.

Podsjetimo, HŽ je bez najave na sam Božić ukinuo ovu liniju i ostavio putnike u velikom problemu. Grad Ozalj je odmah uskočio s kombijem, ali i radio na tome da vlak ponovo vozi.

Od 1. ožujka to se, s ponešto izmijenjenim redom vožnje, i dogodilo. A kako sve funkcionira prva žena Ozlja odlučila je provjeriti sama u prvom jutarnjem vlaku za Karlovac.

Novi vozni red nekome odgovora nekome ne, doznala je u razgovoru s putnicima koji su uglavnom suglasni da je bolje da ta jutarnja veza za Karlovac postoji jer se tada stiže na vlak za Zagreb.

-Osim linijom Ozalj – Karlovac vozila sam se i takozvanim školskim vlakom od Bubnjaraca do Ozlja. Tu je situacija bitno drugačija, jer se za razliku od vlaka Ozalj- Karlovac u kojem nema puno putnika, ovaj vlak počinje puniti već u Bubnjarcima i do Ozlja su gotovo popunjena dva vagona. Vlak je vrlo uredan, vožnja je ugodna, ali na određenim dionicama vlak vozi jako sporo, svega 20 km na sat, zbog izuzetno lošeg donjeg postroja pruge. Zabrinjava činjenica da je pruga zapuštena i nameće se ozbiljna briga i potreba za obnovom pruge, ali to je “bitka” koja nam tek slijedi, kaže Lipšinić.

Pročitajte i ovo

RUKOMET

‘Školarke’ prvenstvo otvorile porazom u Zaprešiću, nisu iskoristile sjajnu večer vratarke Patricije Keča