Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -1C° Karlovac

 • weather-image

  -1C° Duga Resa

 • weather-image

  -2C° Ogulin

 • weather-image

  -2C° Ozalj

 • weather-image

  -2C° Slunj

Karlovac KOMENTAR GRADONAČELNIKA Podijeli

Gradonačelnik Mandić o nogostupu u Hrnetiću: SDP namjerno anulira poznate podatke, a u sva naselja nastoji se ulagati jednako

Demantirao je izjavu da su građani Hrnetića, Kaštela i Novaka građani drugog reda

Stanovnici Hrnateća, Kaštela i Novaka nikako nisu građani drugog reda. Po tko zna koji put, SDP namjerno anulira podatke koji su im poznati. Europskim novcem ne može se rješavati pitanje nogostupa, odvodnje i javne rasvjeta, to je već prije jasno komunicirano. U sva gradska naselja ulaže se jednako, prema potrebama i prioritetima.

Istaknuo je tako danas karlovački gradonačelnik Damir Mandić komentirajući jučerašnju press konferenciju SDP-a i temu nogostupa u Hrnetiću.

– Ne možemo prihvatiti njihovu tezu da postoje građani drugog reda u Karlovcu, pogotovo ne kada govorimo o Hrnetiću, Kaštelu i Novakima. Ovdje moram stvarno izraziti neslaganje, da to tako korektno kažem. Imam dojam da svejsno, po ne znam koji put, SDP svjesno anulira neke činjenice koje su im poznate. Znam da su im poznate jer su nas pitali, a mi smo im rekli.

Na zboru građana, koji je Mandić okarakterizirao kao jedan vrlo otvoren i kvalitetan sastanak, jasno je komunicirano da se europskim sredstvima nije moguće financirati niti nogostup, niti rasvjeta, pa niti asfaltiranje.

– Oni su to znali. Žao mi je što nisu to i na taj način isprezentirali.

Lako je dignuti kredit, ali ga treba i vratiti

Dodaje gradonačelnik i da se trude u jednakoj mjeri ulagati u sve gradske četvrti, a podsjetio je da su obvezani koristiti europska sredstva u situacijama gdje nema dovoljno novaca.

Spomenuo je i kreditna zaduženja, jer su stanovnici Hretića smatrali da se kredit mogao lako dignuti za njih kao i za Zvijezdu, no prema riječima gradonačelnika, to nije tako jednostavno.

– Oni su nama malo tu prigovorili da smo mogli ići u kreditno zaduženje za Hrnetić, kako smo to napravili sa Zvijezdom. Nije problem, lako je dignut kredit. Međutim, volio bi kada SDP to ide obješnjavati, da onda objasne i od kuda će vraćati kredite. Mislim da je to ovdje izostalo.

Žao je Mandiću da se ovako ozbiljna tema svela na politikanstvo, a naglasio je da je već prije rekao, sada i ponovio, nakon završetka realizacije na red dolaze nogostupi u Hrnetiću i Sajevcu.

 

L. Grčić

Pročitajte i ovo

ZBOGOM, ĆIRO!

‘Jedan, jedini, neponovljivi… Bog! Možeš ga voljeti ili ne voljeti, ali mane nema. Nikada taj čovjek neće umrijeti!’