Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  8C° Karlovac

 • weather-image

  8C° Duga Resa

 • weather-image

  7C° Ogulin

 • weather-image

  9C° Ozalj

 • weather-image

  6C° Slunj

Karlovac POLOŽIO 1. SEMESTAR Podijeli

Gradonačelnikovo izvješće nisu podržali samo SDP i Živi zid, ali nisu bili protiv nego suzdržani

Oporba nije samo kudila Mandićev rad u šest mjeseci, ali ocjena na polugodišu nema

Di je ovdje oporba ili mogu reći gradonačelniku: Čestitam jako dobro radite svoj posao, rekao je SDP-ov vijećnik Dario Janković nakon što je oporba, Živi zid i nezavisni Davor Petračić, hvalila rad gradonačelnika u proteklih šest mjeseci.

– Vaš rad u šest mjeseci velika je promjena kao da je netko nakon 20 godina pauze stisnuo play. Određeni koraci jesu poduzeti, nešto se radi, što će na kraju svega toga biti ne znamo, vidjet ćemo, govorio je među ostalim živozidaš Filip Jarnević i poručio vijećnicima da ne treba samo kritizirati.

Petračić je pohvalio dobre ideje – zonu u Gornjem Mekušju, Geotermiku i Edison, objedinjenu javnu nabavu, ali i spočitnuo što nije spomenut Hrvatski dom, sport tj. obnova atletske state na stadionu i nedovršeni hotel Koranu. Tržnica je također ostala nespomenuta, kao i rješenja za javni prijevoz. Predložio je izmještanje autobusnog kolodvora na autocestu kako bi se uspostavila bolja povezanost sa jugom zemlje. U govoru gradonačelnika nije vidio kako bi se Karlovac trebao pomaknuti naprijed.

– Karlovcu fali 25 tisuća ljudi, a dovesti u grad ih možemo brzom i jeftinom vezom sa Zagrebom, predložio je Petračić.

Izvješće je prihvaćeno sa 16 glasova ZA, među kojima su i glasovi svo troje Petračićevih nezavisnih vijećnika dok su suzdržani bili Živi zid i SDP

– Gledam pročelnike, manje više to su isti ljudi koji su i prije tu bili. Zašto se i prije nije tako radilo. Što se vi to mogli promijeniti ako prije nije bilo tako loše. Za pozdraviti je što ste se oslonili na EU novac, ali i to je došlo malo prekasno. Od ISPA projekta kojega sam ja pokrenuo do sada, izgubili smo 15 godina. No, bolje ikad nego nikad, ustvrdio je Janković.

Na gradonačelnikovo spominjanje smanjenja prireza kao važnog poteza kojim je građanima ostavljeno 3 milijuna kuna, Janković je ‘bacio’ matematiku.

– Imamo tri milijuna kuna, otprilike 20 tisuća zaposlenih Karlovčana. Kada to podijelite jedno s drugim je 150 kuna godišnje po zaposlenom i 12,5 kuna mjesečno po zaposlenom. Dobro je da ste smanjili prirez, ali pustite te brojke na stranu.

Pa dodao:

– U ovih šest mjeseci promjene se vide, ali rano je za ocjene, nema ih ni na polugodištu. Dobit ćete ju za godinu dana, možda i malo kasnije.

Pročitajte i ovo

IZLOŽBA VAU VAU

U Karlovcu međunarodna izložba pasa, njih 1500 predstavljaju se javnosti