Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  27C° Karlovac

 • weather-image

  21C° Duga Resa

 • weather-image

  19C° Ogulin

 • weather-image

  27C° Ozalj

 • weather-image

  21C° Slunj

Karlovac TOPLI RADIJATORI Podijeli

Gradska toplana jutros započela s isporukom topline Karlovčanima. Plin poskupio, ali cijena grijanja za sad neće rasti

“Problem nam zadaje porast burzovne cijene emisijskih jedinica CO2, koja se u odnosu na prethodnu godinu utrostručila”

Gradska toplana u Karlovcu upravo je danas započela s isporukom topline građanima koji se griju preko njih. Kroz nekoliko dana, najavljuju, bit će progrijan cijeli grad.

Ljetne mjesece u toplani su iskoristili za uobičajene remonte na svom postrojenju, vrelovodu i podstanicama u zgrada. No, imali su i dva velika ulaganja vrijedna skoro 5 milijuna kuna. Radi se o zamjeni eko-paketa (izlaznog stupnja kotla 3) te obnovi plašta 70-metarskog dimnjaka.

Obnovljen dimnjak i  zamijenjen eko-paket

-Eko-paket kotla 3 već nekoliko godina planiramo zamijeniti zbog dotrajalosti. No, nismo uspjeli doći do bespovratnih sredstava pa smo zamjenu odlučili napraviti samostalno, bez novčanih poticaja. Time smo povećali pouzdanost proizvodnog postrojenja; nakon odrađenog javnog natječaja posao je napravila vanjska tvrtka. Plašt dimnjaka je također tražio obnovu te je druga vanjska tvrtka u rujnu završila posao, kažu u Gradskoj toplani na upit Radio Mrežnice.

Rast cijene prirodnog plina se nastavlja

Grijanje, barem na početku ogrjevne sezone ne bi trebalo poskupjeti međutim povećanje cijene nije isključeno.

-Naš glavni energent je prirodni plin, čija trenutna tržišna cijena je bitno porasla i trend rasta cijene se nastavlja. S početkom ogrjevne sezone nećemo mijenjati naše tarife tj. cijene. Problem nam zadaje porast burzovne cijene emisijskih jedinica CO2, koja se u odnosu na prethodnu godinu utrostručila, a koje smo dužni kupovati kao veliki proizvođač energije; kroz nekoliko mjeseci znat ćemo detaljnije.

Pročitajte i ovo

SJEDI 5

Odličan uspjeh karlovačkih gimnazijalaca: Kada nešto voliš, ništa ti nije teško