Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  19C° Karlovac

 • weather-image

  19C° Duga Resa

 • weather-image

  19C° Ogulin

 • weather-image

  19C° Ozalj

 • weather-image

  19C° Slunj

Karlovac ZA BOLJU OPSKRBU Podijeli

Gradska toplana novim investicijama revitalizira vrelovode

Za bolju, sigurniju i bez gubitaka opskrbu Karlovčana toplinskom energijom

Tijekom ljetnih mjeseci Gradska toplana Karlovac krenula je s opsežnim radovima na zamjeni dionica vrelovoda, radovima na kućnim instalacijama te na proizvodnom postrojenju i opremi.

Već su završeni radovi na zamjeni cijevi magistralnog vrelovoda kod pothodnika. Izmijenjeno je 250 metara cijevi i izrađeni šahtovi, a sve kako bi se smanjili gubici u vrelovodnoj mreži. Vrijednost investicije je oko 750.000 kuna.

Trenutno najopsežniji radovi traju na revitalizaciji magistralnog vrelovoda u Grabriku. Tamo će biti zamijenjeno 340 metara cijevi.

– Postojeće vrelovodne cijevi u ulici Kralja Petra Krešimira IV. stare su preko 30 godina zbog čega je u prethodnom razdoblju bilo dosta hitnih intervencija, a zamijenit će se novima profila NO 250 što će svakako produljiti vijek trajanja tog dijela vrelovoda za otprilike 25 godina te će povoljno utjecati i na hidrauliku. Nakon polaganja i zavarivanja cijevi, predstoji izgradnja šahta i polaganje ostatka cijevi te vraćanje prostora u prvobitno stanje. Revitalizacija predmetne dionice smatra se jednom od prioritetnih, a ovim radovima uz povećanje kvalitete opskrbe toplinskom energijom, našim korisnicima bit će još sigurnija isporuka toplinske energije, pojašnjavaju u Gradskoj toplani.

Vrijednost radova je oko 650.000 kuna, a predviđeni završetak planira se krajem srpnja. Ukupno se i ove godine planira zamijeniti 1,2 km cijevi na vrelovodu.

Pročitajte i ovo

OTVORENO

Trgovine rade skraćeno na Gospu