Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  29C° Karlovac

 • weather-image

  29C° Duga Resa

 • weather-image

  27C° Ogulin

 • weather-image

  29C° Ozalj

 • weather-image

  29C° Slunj

Karlovac RADIJATORI NA HLAĐENJU Podijeli

Gradska toplana od danas više ne grije Karlovčane

Sezona je počela ranije, već 25. rujna 2017.

Gradska toplana Karlovac s današnjim danom prekida isporuku grijanja Karlovčanima.

Odluka je privremena, kako su nam odgovorili na naš upit do kad će trajati ogrjevna sezona.

– Temeljem općih uvjeta za isporuku toplinske energije Gradska toplana Karlovac je donijela Odluku o privremenom prekidu isporuke toplinske energije u ogrjevnoj sezoni 2017/18. sa danom 20.4.2018.godine. Odluka je donesena s ciljem povećanja energetske učinkovitosti, smanjenja potrošnje energije i pozitivnog utjecaja na očuvanje okoliša. Privremeni prekid isporuke toplinske energije ostaje na snazi sve dok to omogućuju povoljni vremenski uvjeti ili dok se posebnom odlukom ne odredi drugačije, a najkasnije do 15.5.2018.godine kada završava razdoblje pripravnosti (čl.9. st.2. Općih uvjeta za isporuku toplinske energije).

Inače, grijanje je ove sezone, zbog učestalih upita građana i zaprimljenih zahtjeva za početak opskrbe toplinskom energijom, započela ranije nego prethodnih godina, 25.rujna 2017.godine.

– To je bilo povoljnije za pokretanje kompletnog sustava i sanaciju puknuća u toplijem razdoblju, kažu u GT.

Proteklu sezonu grijanja obilježila je kontinuirana isporuka toplinske energije, bez duljih prekida.

– U odnosu na sezonu grijanja 2016/2017, broj puknuća u hladnijim razdobljima je bio puno manji, a brzom intervencijom naših zaposlenika i ta puknuća sanirana su u najkraćem mogućem roku. Usporedbe radi, u siječnju 2017.godine broj puknuća je iznosio 26, dok je u siječnju ove godine broj puknuća bio 11. Također manji broj puknuća bio je u veljači ove godine, svega tri u odnosu na proteklu sezonu kad je taj broj iznosio devet. U sezoni 2017/2018 utrošeno je ukupno 71 665 509 kWh što je gotovo isto kao i prošle sezone grijanja.

Pročitajte i ovo

ZZZZZZZZZ

Od utorka do četvrtka akcija na komarce u Karlovcu