Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  13C° Karlovac

 • weather-image

  13C° Duga Resa

 • weather-image

  13C° Ogulin

 • weather-image

  13C° Ozalj

 • weather-image

  13C° Slunj

Karlovac ZAHLADILO JE Podijeli

Gradska toplana počela grijati Karlovčane

Za očekivati je da će isporuka toplinske energije biti povremena

Iako se nisu ostvarili formalni uvjeti za početak sezone, Gradska toplana u Karlovcu je s dolaskom prvog hladnog vala ipak startala s grijanjem.

-Temperature u stanovima su na granici ugodnog pa smo u Gradskoj toplani odlučili započeti s grijanjem, kažu i dodaju da je većina toplinskih podstanica u zgradama spremna za primanje toplinske energije.

Kod onih zgrada koje još nisu  spremne, npr. zbog radova na unutarnjim instalacijama, iz Gradske toplane mole predstavnike stanara da ih kontaktiraju čim radovi završe kako bi njihova ekipa došla i pustila toplinsku podstanicu u rad.

Povremena isporuka toplinske energije

– Prognoza vremena za ovaj tjedan je granična, tako da je za očekivati da će isporuka toplinske energije biti povremena. Za ovu ogrjevnu sezonu uvest ćemo još neka poboljšanja koja podižu kvalitetu usluge, kažu iz GT-a.

Najavljuju da će prilagoditi vremena startanja prijema toplinske energije u podstanicama, mjesečna očitanja potrošene toplinske energije očitavat će u preciznijim, unaprijed definiranim vremenskim intervalima.

-Uvodimo i neke nove pristupe u obračunu potrošene toplinske energije temeljem najboljih iskustava u toplinarstvu u RH, dodaju u Gradskoj toplani.

Krajem godine natječaj za obnovu vrelovoda

Krajem godine očekuju formalno raspisivanje EU natječaja za obnovu gradskog vrelovoda.

-Gradska toplana je u završnoj fazi priprema za taj natječaj kojim planiramo obnoviti ¾ postojećeg vrelovoda, što je preduvjet za učinkovito preuzimanje energije iz obnovljivih izvora odnosno grijanje građana. Time ćemo svi zajedno doprinijeti novopostavljenom EU cilju smanjenja emisije CO2 za 60% u 2030. godini.

Pročitajte i ovo

POMALO

Radovi na Dubovcu trebali bi biti gotovi do kraja listopada