Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  0C° Karlovac

 • weather-image

  0C° Duga Resa

 • weather-image

  -0C° Ogulin

 • weather-image

  0C° Ozalj

 • weather-image

  -1C° Slunj

Život ZA NOVE VRELOVODE Podijeli

Gradska toplana potpisala ugovora za nadzor provedbe dijela ITU projekta

Ugovor s EKOENERG-oom vrijedan je gotovo 2,8 milijuna kuna

Nadzor nad provedbom dijela toplaninog EU projekta revitalizacije vrelovodne mreže u Karlovcu, provodit će tvrtka EKOENERG. Danas je potpisan ugovor prema vrijedan skoro 2,8 milijuna kuna.

Nadzor će obavljati nad: ugovorima o zamjeni vrelovodnih cijevi i ventilskih okana, revitalizacijom opreme na  predajnom dijelu toplinskih podstanica i ugradnjom upravljačkog sustava za vođenje i nadzor distribucijske mreže, tzv. SCADA te nad zamjenom pumpnih agregata s ugradnjom frekventnih regulatora i revitalizacijom sustava kemijske pripreme vode.

Podsjetimo, projektom „Revitalizacije vrelovodne mreže u gradu Karlovcu“, Gradska toplana će povećati učinkovitost sustava distribucije toplinske energije. Stvorit će i preduvjete za cjelonoćno grijanje, napraviti pripremu za uvođenje topline iz obnovljivih izvora energije te doprinijeti gradu Karlovcu kao zelenom gradu. Bit će zamijenjeno više od 31 kilometar cijevi.

Projekt je vrijedan gotovo 134 milijuna kuna i najvećim je dijelom, sa 103,5 milijuna kna sufinanciran europskim novcem preko ITU mehanizma.

Pročitajte i ovo

SEZONA

Na Trgu hrvatskih mučenika manji požar dimnjaka, sve u redu