Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  1C° Karlovac

 • weather-image

  1C° Duga Resa

 • weather-image

  5C° Ogulin

 • weather-image

  1C° Ozalj

 • weather-image

  3C° Slunj

Crna kronika NAPETO NA GRANICI Podijeli

Granica pod opsadom: Na Maljevac dolaze novi migranti, pale vatru na 20 m od hrvatske granice

Hrvatska policija branit će hrvatsku državnu granicu

Na granični prijelaz Maljevac između Bosne i Hrvatske večeras poslije 18 sati pristigla je grupa novih migranata, pa se sada prema procjeni, njihov broj popeo na 300-tinjak. Svi zvižde i viču u pokušaju ilegalnog prelaska hrvatske granice.

Očito je da migranti večeras ne planiraju uzmaknuti, točnije misle noćiti tik do hrvatske granice jer su uz već ranije postavljene šatore ovdje, na dvadesetak metara od hrvatske granice zapalili vatru.

Hrvatska policija je na terenu, na samom mostu, ali i uz rječicu Glinu koja je granica Hrvatske i Bosne. Uz brojne pripadnike granične policije, na terenu su i interventni policajci.

Pred večer je dio migranata pokušao preko zelenog pojasa pretrčati do hrvatskog teritorija, ali su policajci potrčali za njima i spriječili ih u tome.

Predsjednički ured: Dođe li do promjene, donijet će se odluke

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović razgovarala je s ministrom unutarnjih poslova Davorom Božinovićem o situaciji na granici.

Predsjednicu je ministar Božinović, kako se navodi u priopćenju s Pantovčaka, izvijestio da je stanje na granici u potpunosti pod kontrolom policije.

– Nastavljamo pozorno pratiti razvoj situacije i ukoliko dođe do promjene donijet će se odgovarajuće odluke, poručili su iz Ureda predsjednice.

Podsjetimo, tijekom prijepodneva migranti su probili BIH policijski kordon, a onda su krenuli i prema hrvatskoj granici gdje su ih naši policajci uspješno zaustavili. Situacija je bila uzavrela osobito oko podneva kada su migranti prema hrvatskoj policiji bacali plastične boce, kamenje te granje i dvojicu lakše ozlijedili.

Pročitajte i ovo

NIJE BIO PIJAN

41-godišnji prometni recidivist iza rešetaka