Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  12C° Karlovac

 • weather-image

  12C° Duga Resa

 • weather-image

  12C° Ogulin

 • weather-image

  11C° Ozalj

 • weather-image

  12C° Slunj

Sport NOGOMET Podijeli

Gričar: U ovim našim selekcijama sasvim sigurno ima ‘novih Modrića i Rakitića’

Izbornik U15 reprezentacije vrlo je zadovoljan sedmodnevnim kampom u Karlovcu i svojim izabranicima, koji su nadigrali Albaniju 1:0 i 3:1.

KARLOVAC – Veliku domaću zadaću postavili su pred nas ‘Vatreni’ rezultatom na Svjetskom prvenstvu u Rusiji i to će biti teško ponoviti, ali u ovim našim U15 i U16 selekcijama sasvim sigurno ima ‘novih Modrića i Rakitića’.

Kazao je to izbornik hrvatske U15 reprezentacije Tomislav Gričar nakon današnje druge prijateljske utakmice njegove selekcije s Albanijom. Podsjetimo, hrvatske selekcije igrača do 15 i do 16 godina od 19. srpnja boravile su u Kampu Hrvatskog nogometnog saveza kojem je domaćin bio Karlovac i, osim svakodnevnih treninga i testiranja, odigrale četiri međunarodne prijateljske utakmice. Mlađa selekcija oba je puta bila bolja od Albanije (1:0 i 3:1), dok je starija u dvobojima s Englezima poražena (0:2) i odigrala bez pogodaka.

Završenim sedmodnevnim kampom u Karlovcu Gričar je vrlo zadovoljan.
– S uvjetima, sa smještajem… sve je bilo super! Sa dječacima isto tako. To je njima neki novi moment, sigurno su uzbuđeni jer ovo je njima prvi dodir sa selekcijom Hrvatskog nogometnog saveza, znači sa selekcijom na nacionalnom nivou. I zapravo prekrasnih sedam dana.

Iako je njegova selekcija, kao i ona U16, igrala prijateljske utakmice, Gričar smatra da je ostvareni rezultat vrlo bitan.
– U klubovima se radi razvoj, a u ovim nacionalnim selekcijama trebalo bi voditi brigu i o rezultatu. Tako da ove dvije utakmice, koje su ovi dječaci pobijedili Albaniju 1:0 i 3:1, to je sasvim sigurno dobar podstrijek njima jer ovo, ponavljam, njima prvi dodir s reprezentacijom.

Ove dvije selekcije, prema planu HNS-a, očekuju daljnja okupljanja i traže se utakmice sa što kvalitetnijim suparnicima. Sljedeći ovakav kamp očekuje ih u siječnju sljedeće godine, a na pitanje ima li u njegovoj i selekciji kolege mu Petra Krpana nekih ‘novih Modrića i Rakitića’, Gričar odgovara:
– Pa sasvim sigurno ima jer niti iz jedne druge selekcije ne mogu doći nego iz ovih. Ali da je ovo jako teška i velika domaća zadaća, to je točno, teško je takve stvari ponoviti. Ali sasvim sigurno imamo dobrih igrača.

Pročitajte i ovo

RUKOMET

‘Školarke’ otvorile prvenstvo domaćim porazom od Zameta