Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  1C° Karlovac

 • weather-image

  1C° Duga Resa

 • weather-image

  3C° Ogulin

 • weather-image

  1C° Ozalj

 • weather-image

  0C° Slunj

Županija O AKTUALNOSTIMA Podijeli

Grmoja u Karlovcu: Fokusirani smo na probleme u zdravstvu

Za opoziv ministra zdravstva čekamo redovnu sjednicu Sabora, a o Kuščeviću – već je bilo takvih pretraga i uhićenja bez pravosudnog epiloga

Danas je istekao rok za sazivanje izvanredne sjednice Sabor koju je zbog zahtjeva za opozivom ministra zdravstva Milana Kujundžića, zatražio MOST NL.  – Sada možemo samo čekati redovnu sjednicu Sabora i tu raspravu, rekao je politički tajnik ove stranke i saborski  zastpnik Nikola Grmoja danas u Karlovcu.

Upitan da komentira zahtjev za opozivom ministra, Grmoja je naglasio kako MOST nije fokusiran na njega kao čovjeka ili ministra već na probleme u zdravstvu.

– Na činjenicu da su liste čekanja sve veće, da liječnici i zdravstveno osoblje imaju male plaće, da jedan dobar dio liječnika odlazi iz Hrvatske što može u konačnici i ugroziti dostupnost zdravstvene skrbi našim građanima. Na sve te probleme upozoravamo već dulje vrijeme, a ministru smo tijekom prošlog opoziva uputili 52 točke u kojima smo točno naveli što je potrebno mijenjati u sustavu. Nažalost, on to ne želi mijenjati i zato smo uputili ovaj zahtjev za opozivom. Vladajući ne žele sazvati izvanrednu sjednicu Sabora, danas je istekao rok. Ustavni sud se nije uopće oglasio, iako je predsjednica prebacila lopticu njima. Izgleda da su i oni kao i dio saborskih zastupnika na godišnjem odmoru. Sada možemo samo čekati redovnu sjednicu Sabora i tu raspravu.

Na pitanje kako komentira upad policije i pretragu kuće na Braču bivšeg ministra Lovre Kuščevića,  Grmoja kaže kako su takve scene u Hrvatskoj već viđene, ali najčešće bez pravosudnog epiloga.

-Na to smo već upozoravali i evo sad policija navodno obavlja određene istrage. Svi smo svjedočili spektakularnim pretragama i uhićenjima, nažalost u Hrvatskoj vrlo rijetko s nekakvim pravosudnim epilogom. Vidjet ćemo što će biti, ali bez neokaljanih ljudi na ključnim pozicijama, bez korjenitog obračuna s korupcijom, ova zemlja nikako neće krenuti u pravom smjeru, zaključio je Grmoja.

Pročitajte i ovo

NEKOME PRILIKA

HZMO rasprodaje nekretnine, među 64 stana i po dva u Karlovcu i Dugoj Resi