Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  13C° Karlovac

 • weather-image

  13C° Duga Resa

 • weather-image

  13C° Ogulin

 • weather-image

  13C° Ozalj

 • weather-image

  12C° Slunj

Život nije nego Podijeli

Grupa Pakistanaca unijela pomutnju: Dugorešani mislili da su migranti, a policija tvrdi: Znamo mi za njih, rade tu

Kako su nam rekli u policiji, radi se o radnicima koji su odlazili na posao i oni za njih znaju

Zanimljiva priča dolazi jutros iz Duge Rese.

Brojni građani na prometnici koja iz dijela Varoša vodi prema centru vidjeli su grupu stranaca s ruksacima kako pješače i povezali ih s ilegalnim migrantima. Ništa to ne bi bilo čudno niti prvi put jer je već bilo takvih slučajeva ilegalaca koji su prolazili kroz naselja. Upravo zato zvali su policiju kako bi upozorili na “ilegalce”, a onda dobili i zanimljiv odgovor: – Znamo mi za njih. Nisu migranti, to su Pakistanci i tu su legalno, rade negdje na području Duge Rese.

Ne vjerujući policiji previše (iako je danas upravo Dan policije 🙂 ) mnogi su nazvali naš radio, no i na naš upit policija je odgovorila isto: – Sve znate. Nisu ilegalci, Pakistanci su i imamo informaciju da negdje rade na području centra Duge Rese i da su odlazili na posao, tu su legalno, dodali su i potvrdili prvotnu priču.

Ne treba čuditi niti osuđivati građane koji su zadnjih godina imali brojne susrete s migrantima, većinom neugodne, od provala u vikendice i kuće pa su i ovaj put najprije nazvali 192. U 8, 30 sati iz PU Karlovačke stigla je i formalna potvrda.-Da, zakonito borave i rade na području Duge Rese, nadamo se da će tako i ostati, rekla je Katarina Nadia Požega iz ove PU.

Pročitajte i ovo

MLADI U AKCIJI

Čiste šumu, skupljaju hranu i potrepštine za životinje, realiziraju projekte. Dugorešku Donju školu epidemija ne zaustavlja