Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  9C° Karlovac

 • weather-image

  9C° Duga Resa

 • weather-image

  8C° Ogulin

 • weather-image

  8C° Ozalj

 • weather-image

  9C° Slunj

Život Podijeli

GSS-ovci bolesnoj starici nosili hranu i vodu

Naime, Stanica HGSS-a u Gospiću, objavili su GSS-ovci, dobila je jučer neuobičajen poziv u pomoć. Nazvala ih je zabrinuta gospođa iz Karlovačke županije i zamolila da posjete njezinu majku, zarobljenu u snijegu i ledu u kućici na kraju zaseoka Poljan. Bolesna i teško pokretna starica taj je dan pala na ledu, ali i ostala bez […]

Naime, Stanica HGSS-a u Gospiću, objavili su GSS-ovci, dobila je jučer neuobičajen poziv u pomoć. Nazvala ih je zabrinuta gospođa iz Karlovačke županije i zamolila da posjete njezinu majku, zarobljenu u snijegu i ledu u kućici na kraju zaseoka Poljan.

Bolesna i teško pokretna starica taj je dan pala na ledu, ali i ostala bez vode i hrane. Snijeg i led bili su prevelika prepreka za rodbinu, koja nije mogla do starice, kraj koje, da stvar bude gora, nema niti jednog susjeda. Jedini tragovi u snijegu – kažu GSS-ovci – oni su koje su ostavili gladni lički vukovi, koji je još uvijek redovito obilaze.

GSS-ovci su, kao i uvijek, priskočili u pomoć, pa starici odnijeli potrepštine neophodne za život, nacijepali i pripremili drva za ogrijev, očistili snijeg oko kuće i, vjerojatno, spasili staricu hladnoće, gladi i žeđi.

Pročitajte i ovo

ŠUMARIJA KARLOVAC

Do kraja godine u Kozjači sječa stabala, šumarija moli šetače da čuvaju glavu