Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  23C° Karlovac

 • weather-image

  23C° Duga Resa

 • weather-image

  24C° Ogulin

 • weather-image

  23C° Ozalj

 • weather-image

  23C° Slunj

Županija LOŠI REZULTATI Podijeli

Gubici karlovačkog HEP-a 10 %, gubici ostalih u zemlji 8 %

Krađa struje najveći problem karlovačke Elektre

HEP Distribucijsko područje Karlovac ne može se pohvaliti sjajnim rezultatima rada u usporedbi s ostalim distribucijskim područjima u zemlji.

Od njih 20, HEP Karlovac po učinkovitosti poslovanja nalazi se u pri dnu ljestvice. Prošle godine imali su 10 posto gubitaka u poslovanju, dok su gubici svih distribucijskih područja u prosjeku 8 posto. Podatak je to kojeg je Radio Mrežnici dostavila HEP-ova služba za odnose s javnošću.

HEP prati rezultate svakog distribucijskog područja, a među najznačajnijim pokazateljima su gubici u mreži, pouzdanost napajanja, prihodi, troškovi poslovanja po kategorijama, broj reklamacija korisnika i sl.

U karlovačkoj Elektri jedan od gorućih problema jest krađa struje koja je na ovom području očito uzela maha. U prijevodu, “maheri” kradu struju, a oni koji bi to trebali spriječiti, ne rade to efikasno. Upravo je krađa struje ono što HEP muči najviše, pa su zato oformili stručni tim koji bi takvim lopovima trebao stati na kraj.

Inače, valja podsjetiti da je na čelu karlovačkog HEP-a već petu godinu Branko Mohorić koji je tamo pristigao kao kadar HNS-a, no stranku je napustio vrlo brzo nakon ovog imenovanja.

Pročitajte i ovo

KORONA U KARLOVAČKOJ ŽUPANIJI

Jedna pozitivna osoba u Ogulinu, u Karlovcu svi negativni