Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  28C° Karlovac

 • weather-image

  28C° Duga Resa

 • weather-image

  26C° Ogulin

 • weather-image

  28C° Ozalj

 • weather-image

  27C° Slunj

Županija KANDIDATI Podijeli

Halar za HDZ-ovog načelnika u Generalskom Stolu, a Resovac u Netretiću

Obojica su članovi HDZ-a, a razlikuju se po tome što Halar ide po svoj treći mandat, a Resovac će tek pokušati osvojiti načelničku poziciju

Davor Resovac na predstojećim lokalnim izborima kandidat je  za načelnika Općine Netretić, a Alen Halar za načelnika Općine Generalski Stol.

Obojica su članovi HDZ-a, a razlikuju se po tome što Halar ide po svoj treći mandat načelnika u Generalskom Stolu dok će Resovac tek pokušati osvojiti načelničku poziciju koju u Netretiću sada drži HSS.

Zbog toga su i njihova današnja predstavljanja u kući HDZ-a u Karlovcu bila iz različitih kuteva. Halar je nabrojao projekte koje su u Generalskom Stolu proveli u posljednje četiri godine i koje planiraju, a Resovac je govorio o popisu želja za Netretić ako HDZ pobijedi.

Resovac za promjene u Netretiću

Ovaj 46-godišnjak dopredsjednik je MO Dubravci, zaposlen je u jednoj karlovačkoj autokući kao voditelj jednog dijela radione, član je DVD-a Dubravci, predsjednik KUD-a Paurija, član školskog odbora OŠ Netretić i vijećnik u Općinskom vijeću.

-Promjene u vidu napretka i poboljšanja postojećeg stanja želimo u gospodarstvu, komunalnoj infrastrukturi te brizi za naše najmlađe – predškolski i školski uzrast – čime bi uvelike doprinijeli podizanju kvalitete obrazovnog sustava u općini i smanjili odljev učenika u prigradske i gradske škole, kaže Resovac.

To bi postigli obnovama škola, većim izdvajanjem iz proračuna za besplatne radne materijale učenicima i većom participacijom Općine u sufinanciranju vrtića dok se ne izgradi vlastiti, pokretanjem općinske gospodarske zone i edukacija o mogućnostima samozapošljavanja te uređenje nogostupa i prometnica.

Halar načelnik u G. Stolu od 2013.

U Generalskom Stolu 41-godišnji Alen Halar kao načelnik radi od 2013..

Nove ceste, vodovodi, vrtić koji će se uskoro proširiti, modernizirana sportska igrališta, dva nova dječja, obnovljena javna rasvjeta, javni Internet u centar općine… – samo su neki od do sad realiziranih projekata.

U tijeku su i četiri velika europska – izgradnja društvenog i vatrogasnog doma, reciklažnog dvorišta, projekt ZaŽeli i modernizacija groblja u Mateškom Selu, a već se planiraju novi.

-Želimo nastaviti ulaganje u modernizaciju infrastrukture pogotovo u izgradnju novih cesta, vodovoda. Planiramo i izgradnju kanalizacijskog sustava gdje bi naše otpadne vode sanirali na prikladan način. Tu je i plan za izgradnju sportske dvorane, ulaganje u turističku infrastrukturu i razni drugi projekti koji su od značaja za stanovništvo Općine Generalski Stol.

Obojica na svibanjskim izborima traže podršku birača, a u tome im podršku daju i kandidatkinje za županicu i dožupanicu Martina Furdek Hajdin i Vesna Hajsan Dolinar.

Pročitajte i ovo

ERASMUS +

27 mladih iz 9 država u Karlovcu u organizaciji LAG Vallis Colapis