Skini našu aplikaciju

1C° Ozalj

-0C° Slunj

Karlovac REAGIRANJE Podijeli

Hanželov odvjetnik: Irelevantno je što se društvo arhitekata osjeća iznenađeno, razlozi priopćenja su politikanski i proistječu iz zavisti

Svoje tvrdnje imat će priliku iznijeti na sudskom postupku

Nakon što je Društvo arhitekata, građevinara i geodeta Karlovac nekidan medijima poslalo priopćenje gdje su iznenađeni i kritiziraju nastavak gradnje hotela na Korani, danas se u ime investitora, Nikole Hanžela, javnosti obratio njegov odvjetnik Fran Olujić.

U priopćenju navode da DAGKK iznosi čitav niz neistinitih, a u pojedinim dijelovima i posve apsurdnih tvrdnji, a sve su usmjerene nanošenju štete interesima i ugledu njegovog klijenta, ali i dovođenju javnosti u zabludu.

Tvrde da je irelevantno što se DAGGK ili njegovi neimenovani članovi osjećaju iznenađeno i ogorčeno izdavanjem građevinske dozvole, deplasirana i pretenciozna je i tvrdnja o skromnom i neinventivnom arhitektonskom rješenju, pa u reagiranju Olujić pita: Tko je to autore iz DAGGK postavio za arbitre tuđih arhitektonskih rješenja?

Uz to, tvrdi i da će DAGGK argumente za svoju tvrdnju o nezakonitoj gradnji i djelovanju imati prilike iznijeti na sudu u postupku kojeg će njegova stranka pokrenuti.

Olujić u ime tvrtke Lana Commerce navodi da investitor naglaašava kako prema pozitivnim propisima nikakav arhitektonsko – urbanistički natječaj za gradnju hotela na navedenoj parceli koja je u privatnom vlasništvu nije niti je ikada bio potreban.

– To što je ova činjenica potpisnicima priopćenja DAGGK nepoznata ili je svjesno i namjerno ignoriraju sasvim dovoljno govori o njihovoj stručnosti ali i pravim razlozima izdavanja priopćenja, poručuje i zaključuje:

– Ti razlozi očito su politikantski i proistječu iz osjećaja profesionalne, ali i svake druge zavisti te nikakve veze sa stručnošću nemaju.

Pročitajte i ovo

O SNJEŽNOM KOLAPSU

Ceste Karlovac: Ne prikazujemo na natječajima za grad, županiju i državu isti broj vozila, na nijednoj dionici nije bilo više od 15 cm snijega