Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  21C° Karlovac

 • weather-image

  21C° Duga Resa

 • weather-image

  18C° Ogulin

 • weather-image

  20C° Ozalj

 • weather-image

  17C° Slunj

Život IZGRADNJA Podijeli

HDZ će u svoju kuću u Šimunićevoj useliti krajem 2019.

Danas postavljen kamen temeljac

Do kraja 2019. kuća HDZ-a u Šimunićevoj ulici u Karlovcu bit će useljena.

Najavio je to danas, na postavljanju kamena temeljca, predsjednik županijske organizacije HDZ-a Damir Jelić. Bit će to kuća u kojoj će na 300 kvadrata osim HDZ-a mjesta biti i za popratna događanja otvorena građanima. Bit će uređeno prizemlje, kat i potkrovlje, a građevina bi pod krovom i sa stolarijom trebala biti krajem ove godine.

– Naše stremljenje je da prije iduće sezone grijanja, negdje oko 1.10.2019. godine, se i uselimo. Pojedine račune, ako ne uspijemo u 2019. i platiti mogu se protegnuti i u 2020. ništa strašno se neće dogoditi.

Županijski i karlovački HDZ će investiciju od 1,6 milijuna kuna (s PDV-om) platiti vlastitim novcem, bez kredita. Do sad su HDZ-ovci već donirali za svoj dom 400 tisuća kuna pa je investicija skoro dva milijuna.

Ministrica Murganić bi napredak kućice najradije pratila svaki dan

Službeni početak radova u Šimunićevoj danas su popratili brojni HDZ-ovci, a događaj nisu propustili ni saborski zastupnici, Marija Jelkovac i Tomislav Lipošćak, ali ni ministrica demografije Nada Murganić. Ona je naglasila činjenicu da je gradnja kuće u Šimunićevoj HDZ-ov doprinos oplemenjivanju Zvijezde, a bit će ostavljena mladima u nasljeđe.

– I zbog toga sam zaista ponosna, odvojila sam vrijeme i najradije bih gotovo svaki dan pratila kako raste ova naša prekrasna kućica.

Kamen temeljac u koji je postavljena kapsula s porukom: “Ako Gospodin kuću ne gradi, uzalud se trude graditelji”, blagoslovio je gvardijan fra Krunoslav Albert.

Pročitajte i ovo

BUKA PO LJETI

Glazbeni ljetni kamp sutra u Ladvenjku