Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  20C° Karlovac

 • weather-image

  20C° Duga Resa

 • weather-image

  19C° Ogulin

 • weather-image

  19C° Ozalj

 • weather-image

  19C° Slunj

Županija IGRE PRIJESTOLJA Podijeli

HDZ-ovcima stiže naputak da glasaju po savjesti. Jelić bez ambicija, ali bi rado da Medved postane zamjenik predsjednika

Savjest bi HDZ-ovcima trebala “proraditi” kad se sjete Istanbulske konvencije

HDZ-ovcima u Karlovačkoj županiji ovih dana stići će naputak ili priopćenje u kojima će ih se pozvati da na skorašnjim unutarstranačkim izborima glasuju po savjesti.

Elegantno je to rješenje županijskog HDZ-a kojem je na čelu Damir Jelić koji nam kaže kako on sam u ovoj priči nema nikakvih stranačkih ambicija na državnoj razini, ali bi zato rado i priželjkuje da “naš” Tomo Medved postane zamjenik novog predsjednika stranke.

-Ambicija nemam, ne vidim se u tome na državnoj razini, imam posla i na našem terenu i to svakodnevno i u velikom obimu, kazao je Jelić. No ne krije da bi mu bilo drago da Cetingrađanin Tomo Medved postane zamjenik šefa stranke. Upitan je li on sam za Plenkovićevu ili Kovačevu struju, dodao je da je to stvar osobnog odabira i da jedino sugerira svakom članu da glasa po savjesti.
Ne treba biti previše mudar da bi se shvatilo kako Jelićeva savjest zasigurno  neće dozvoliti da zaokruži ime Andreja Plenkovića, a poznata točka loma bila je Istanbulska konvencija. Od tada Jelića nema blizu stranačkog “oltara” u Zagrebu, ali je zato bliža “oltaru”  ostala Nada Murganić, bivša ministrica demografije koja je nedavno javno dala potporu Plenkoviću nazvavši ga “izvanrednim i modernim političarom i jako dobrim državnikom”.

Pročitajte i ovo

ZABAVA NA RIJECI

Ljeto na Mrežnici prepuno događanja: škola plivanja, supovi, i tradicionalni vaterpolo