Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  25C° Karlovac

 • weather-image

  25C° Duga Resa

 • weather-image

  26C° Ogulin

 • weather-image

  25C° Ozalj

 • weather-image

  28C° Slunj

Karlovac PREDIZBORNO PREDSTAVLJANJE Podijeli

HDZ-ovi kandidati u izbornu utrku idu čista srca i vjeruju u pobjedu. Mandić najavljuje novo smanjenje prireza

U ovoj kampanji gospodarstvo i demografija su dvije osnovne Mandićeve teme

Aktualni gradonačelnik Karlovca Damir Mandić koji je HDZ-ov kandidat za još jedan mandat, predstavio je u zoni Gornje Mekušje svoj program.

Dok je naglasak predizbornog programa prije četiri godine bio vezan uz radna mjesta, društveno – socijalnu osjetljivost, energetsku učinkovitost, turizam i revitalizaciju Zvijezde, sada će biti ponešto drugačiji.

-Gospodarstvo i demografija su dvije osnovne teme na koje ćemo staviti naglasak. U sklopu ove dvije osnovne odrednice opet se nadovezuje društveno – socijalna osjetljivost, nadovezuje se pametni odnosno zeleni grad. Ovo što nas očekuje u narednom razdoblju je napokon posao koji se tiče jednog ubrzanog ili bržeg korištenja mogućnosti razvoja našeg grada, rekao je Mandić.

Manji prirez i porez na potrošnju

Mandić je najavio i: novo rasterećenje gospodarstva smanjenjem prireza i poreza na potrošnju, okrenutost sufinanciranju iz EU fondova, nove prostorne planove za Luščić i ŠRC Korana i ravnomjerni razvoj svih dijelova Karlovca.

U zoni u Gornjem Mekušju koja je uz obranu od poplave, brzu cestu, aglomeraciju, obnovu stadiona i atletske staze, jedan od većih gradskih projekata realiziranih u prošlom mandatu, predstavili su se i kandidatkinja za dogradonačelnicu Ivana Fočić te nositelj HDZ-ove liste za Gradsko vijeće Marin Svetić.

Svetić – diplomirani inženjer šumarstva, aktualni voditelj karlovačke Uprave šuma, sportski djelatnik i HDZ-ovac od 2003., kao i Fočić – ekonomistica i magistra međunarodnih odnosa i diplomacije, trenutno direktorica Inkasatora, u slobodno vrijeme spisateljica i ljubiteljica životinja -uvjereni su u pobjedu HDZ-a na svibanjskim izborima.

Lista za Gradsko vijeće – spoj mladosti i iskustva

Svi kandidati u izbornu utrku ulaze čista srca i iskrenih namjera za boljitak građana Karlovca.

-HDZ-ova lista za gradsko vijeće bit će spoj mladosti i iskustva, a svojim radom, znanjem i inicijativama doprinijet ćemo kvalitetnom radu Vijeća, a samim time boljitku našeg grada i naših sugrađana, rekao je Svetić.

-S pozicije zamjenika gradonačelnik Grada Karlovca najveći doprinos dat ću u područjima gospodarstva, s obzirom na svoje radno iskustvo i struku ponajprije u poduzetništvu, energetici i slično. Također, i sve ostale poslove koji se od mene očekuju radit ću marljivo i krajnje odgovorno. Vjerujem da svojim radnim iskustvom i kompetencijama mogu napraviti dobre stvari za svoj grad i svoje sugrađane, dodala je Fočić.

Svi imaju podršku županijskog HDZ-a što su danas potvrdile i predsjednica Nada Murganić te županica i kandidatkinja na predstojećim izborima Martina Furdek Hajdin.

Pročitajte i ovo

KVALITETA VIŠE

Vojnić dobio ispostavu Hitne: Pokriva područje od granice s BIH do D 1