Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -3C° Karlovac

 • weather-image

  -2C° Duga Resa

 • weather-image

  -0C° Ogulin

 • weather-image

  -3C° Ozalj

 • weather-image

  -1C° Slunj

Podijeli

HDZ prekršio Urbanistički plan Zvijezde

Riječ je o rušenju kuće u Šimunićevoj 2 koju je HDZ kupio sebi za rođendan kako bi obnovio oronulu zgradu u starom središtu grada i pretvorio je u multimedijalni prostor za potrebe stranke. – Ako ste vlasnik kuće s kamenim temeljima, zidovima neotpornim na požar i potres u kojima se nalazi još iz doba Khuena […]

Riječ je o rušenju kuće u Šimunićevoj 2 koju je HDZ kupio sebi za rođendan kako bi obnovio oronulu zgradu u starom središtu grada i pretvorio je u multimedijalni prostor za potrebe stranke.

– Ako ste vlasnik kuće s kamenim temeljima, zidovima neotpornim na požar i potres u kojima se nalazi još iz doba Khuena Hedervary-a ili možda čak iz doba generala i grofa Ivana Josipa Herbersteina i uz saznanje da vam se rekonstrukcija i obnova zgrade jednostavno financijski ne isplati, nemate pravo na vlastitu odluku ukloniti stari objekt i na njegovom mjestu- pod nadzorom konzervatora, naravno, izgraditi novi objekt istog vanjaskog izgleda, ali sa suvremenim materijalima i komforom koji bi vam garantirali siguran i kvalitetan život. Vi ne možete, ali HDZ može, poručuju iz Nezavisne liste Davora Petračića.

Ako želiš obnoviti vlastitu kuću u Zvijezdi, učlani se u HDZ

Osim toga, podsjećaju da je prema zaštiti kulturne baštine, Planom predviđeno zgradu proglasitit kulturnim dobrom.

-Kuća je na strani 70, knjige 2 i 87. strani knjige 1 konzervatorske studije definirana kao "izrazito vrijedna" jer je zidana u prizemlju od opeke, a na katu od drvenih planjki te ima visoku ambijentalnu vrijednost, a koju su radili tesarski majstori i najpoznatiji među njima Michael Rauch. Znači, HDZ je donio plan i s njim je obvezao sebe i sve nas na pravila ponašanja pri vršenju bilo kakvih radova u Zvijezdi. HDZ je prvi grubo dezavuirao Plan i pokazao kako se to radi na uzor i diku ostalima koji imaju slične namjere. Koja se poruka šalje ako se želi obnoviti vlastita kuća u Zvijezdi i to na jeftiiji način i na način koji nije predviđen Planom? Učlani se u HDZ, poručuju iz NL Davora Petračića.

Pročitajte i ovo

VIDEO KONFERENCIJA

VIDEO: Stožer civilne zaštite Karlovačke županije