Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  5C° Karlovac

 • weather-image

  5C° Duga Resa

 • weather-image

  7C° Ogulin

 • weather-image

  5C° Ozalj

 • weather-image

  7C° Slunj

Županija KRV NIJE VODA Podijeli

HDZ-u sporno što će sin u nadzornom odboru Komunalnog nadzirati oca direktora

Priču o ocu i sinu dodatno “začinila” tajnica Grada rekavši da daje mišljenje o svom izvanbračnom partneru

Među sedam članova novog Nazdornog odbora dugoreške gradske tvrtke Komunalno koji će nadzirati rad uprave bit će i sin direktora Ivana Klokočkog, također Ivan, jedan od voditelja u tehničkoj službi tog poduzeća. 

Klokočki mlađi već je  izabran tajnim glasovanjem u tvrtki kao predstavnik radnika.Uz njega, članovi Nadzornog bit će Mijo Ivanić, Stjepan Kaurić, Dražen Gvozdić, Jasmin Sarvan, Branko Primužak i Tatjana Šteta.

Je li krvno srodstvo sukob interesa?

Upravo “sedmi član” te krvna veza i mogući sukob interesa, zaintrigirali su danas vijećnike HDZ-a  Vjekoslava Tuteka i Dijanu Zadrović koji su  tražili odgovor gradonačelnika, ali i tajnice Grada. Uz to, smeta ih i što gradonačelnik kao mlađa osoba stalno u odbore stavlja iste ljude i ne daje priliku mlađima i kvalificiranima.

Konkretno, Zadrović je spomenula vijećnika Jasmina Sarvana:-Bilo je govora da treba 10 godina na tehničkoj, pravnoj i ekonomskoj struci i to je sad izbačeno. G.Sarvan nema tog iskustva, rekla je. Sarvan odgovara da teza o stalno istim ljudima ne drži vodu, a on je primjer jer je nezavisan, što bi trebalo biti svakome u interesu. – Drago mi je da kao  netko tko nije pristaša vladajućih, ulazite u NO, uzvratila je Zadrović.

Gradonačelnik Boljar kaže da će sve oko članova još  “iščekirati”, da ne postavlja iste ljude svuda i da ne bježi od svoje odgovornosti.

– Moja vizija razvoja Duge Rese se vidi i u viziji razvoja Komunalnog. U tvrtki su napravljene ogromne stvari  i to se vidi. Stojim iza prijedloga ovih šest članova i ne bježim od odgovornosti, rekao je Boljar. Zadrovićevoj je odgovorio da jedino u D.Resi postoje ugrađene neke mjere oko članova NO. – Imate primjere nekompatibilnosti posvuda, raspitajte se o nadzornim odborima po cijeloj županiji. Ovakvog primjera kao u D.Resi rijetko gdje imate, rekao je Boljar na što se Zadrović glasnije zagrcnula.

Tajnica Grada priznala: Dajem mišljenje o članu svoje izvanbračne zajednice

-Želim čuti pravno mišljenje o sedmom članu nadzornog odbora: – Ako je krvno srodstvo, radi li se o nepotizmu? Kao čelnica ustanove morala sam potpisati izjavu da ne poslujem s nekim tko mi je u krvnom srodstvu. Ovdje ispada da jedan član obitelji nadzire drugog, je li to nepotizam i kako to tumačite s pravnog stajališta, nije se dala Zadrović.

Tumačenje o sedmom članu Nadzornog odbora Komunalnog dala je tajnica Grada Helena Milković i odmah priznala:

– Rekla bih da sam ja u većem sukobu interesa jer mišljenje dajem za člana svoje izvanbračne zajednice, nego što je on po činjenici da je predložen ispred zaposlenika. Koliko znam, zakonom o trgovačkim društvima krvno srodstvo nije zapreka, odgovorila je. Sumnja i da bi pravna služba Komunalnog dozvolila tako nešto da je nezakonito.

Sa 10 glasova za i 5 HDZ-ovih protiv izglasan je danas na vijeću novi sastav NO Komunalnog. Članovi će po sastanku dobivati 300 kn naknade, a godišnje takvih sastanaka ima jedan do dva.

Pročitajte i ovo

HITNO ZA VOJNIĆ

Vojnić bi trebao dobiti hitnu početkom druge godine