Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  13C° Karlovac

 • weather-image

  14C° Duga Resa

 • weather-image

  14C° Ogulin

 • weather-image

  14C° Ozalj

 • weather-image

  14C° Slunj

Karlovac NA ISTOJ TRACI Podijeli

Heineken u karlovačkoj pivovari sve staklene boce pivom puni na jednoj liniji

Modernizacija i automatizacija znače još više ušteđene energije

Za još energetski učinkovitije poslovanje Heineken Hrvatska unaprijedio je proces punjenja piva u pivovari u Karlovcu.

Sada se, bez obzira radi li se o povratnoj ili nepovratnoj staklenoj ambalaži, pivo umjesto na dvije odvojene puni na jednoj kombiniranoj liniji.

– Dio za punjenje piva u nepovratnu ambalažu je osuvremenjen i prilagođen novoj izvedbi linije, dok je dio za povratnu ambalažu u potpunosti nov. Nova linija troši manje struje, vode i toplinske energije što ju čini energetski učinkovitijom, a zahvaljujući novopostavljenim strojevima zadovoljava i najviše sigurnosne standarde, kažu u Heinekenu koji je lani u Karlovcu izgradio energetski učinkovito zeleno skladište, a proljetos na njega postavio 1.380 solarnih panela za potrebe procesa proizvodnje piva.

Kombinirana linija ima nominalni kapacitet punjenja od 30.000 boca na sat, odnosno u sat vremena pivom se može napuniti čak 1.500 gajbi od kojih svaka ima 20 boca od 0,5 l

Modernizacija je donijela automatizaciju posla pa će ono što su do sad radili ljudi sada raditi robot za paletizaciju i depaletizaciju, ispakivač i upakivač, vezačica paleta s gotovim proizvodom, stroj za pranje boca, ali i inspektora praznih i punih boca te napunjenosti gajbi.

Na novoj liniji također se nalazi modificirana modularna etiketirka koja sada može lijepiti i samoljepive, plastične i papirnate etikete.

Uz to, spojena i unaprijeđena linija pruža nove tehnološke mogućnosti, jednostavniju dijagnostiku i održavanje. Tako je u slučaju potrebe za tehničkom podrškom, koju pruža servisni centar u Njemačkoj, moguće napraviti dijagnostiku na daljinu što olakšava i ubrzava proces održavanja.

Pročitajte i ovo

Vatrometom konfeta otvoren Advent u Karlovcu. Božićno selo apsolutni hit