Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  18C° Karlovac

 • weather-image

  18C° Duga Resa

 • weather-image

  16C° Ogulin

 • weather-image

  18C° Ozalj

 • weather-image

  17C° Slunj

Sport ATLETIKA Podijeli

Helena Valentić, Bruno Belčić i Tomislav Novosel državni prvaci, Lea Novković srebrna, Hrvoje Neralić brončani

Prvi dan Pojedinačnog prvenstva Hrvatske za mlađe seniorke i mlađe seniore bio je vrlo uspješan za karlovačke atletičarke i atletičare, koji su osvojili pet odličja.

Pet medalja osvojili su atletičarke i atletičari Karlovca prvog dana Pojedinačnog prvenstva Hrvatske za mlađe seniorke i mlađe seniore, koje se održava na Čavlekovom stadionu u organizaciji karlovačkog kluba. Helena Valentić, Bruno Belčić i Tomislav Novosel okitili su se naslovima državnih prvaka, Lea Novković osvojila je srebro, a Hrvoje Neralić broncu.

Valentić je obranila naslov najbolje na 3000 metara sa zaprekama u konkurenciji još tri trkačice. Pobijedila je rezultatom 11:07.60, gotovo 20 sekundi bržim od drugoplasirane Sandre Šrut iz zagrebačkog Agrama, dok je brončana bila Sara Superina iz riječkog Kvarnera. Naslov je obranio i Bruno Belčić u utrci na 1500 metara, u konkurenciji 13 natjecatelja, pobijedivši s vremenom 3:57.30, 36 stotinki bržim od Nina Jambrešića iz Dinama-Zrinjevca, odnosno sekundu i pet stotinki bržim od brončanog Karla Cibana iz kutinske Moslavine. U toj utrci Lovro Kasunić zauzeo je 9. mjesto. Novosel je bio uvjerljivo najbrži na 3000 metara s rezultatom 8:41.62, više od 15 sekundi bržim od srebrnog Karla Cibana iz kutinske Moslavine te više od 18 sekundi bržim od njegovog klupskog kolege Florijana Rožića.

Novković se okitila srebrnom medaljom na 100 metara s preponama, u utrci u kojoj su nastupile samo tri atletičarke. Ubilježila je vrijeme 14.79, sedam stotinki sporije od zlatne Anje Ramić iz splitskog ASK-a, a 48 stotinki brže od brončane Anje Tvrtković iz zagrebačkog Agrama. Neralić je dohvatio broncu na 110 metara s preponama u konkurenciji još trojice trkača. S rezultatom 16.20 bio je sekundu i 18 stotinki sporiji od prvaka Frana Bonifačića iz Krka, odnosno 85 stotinki sporiji od srebrnog Jurice Kovačića iz zagrebačkog Agrama.

Štafeta 4×100 metara, u kojoj su trčala oba Belčića, Špišić i Neralić, zauzela je posljednje 4. mjesto sa sekundom i 19 stotinki zaostatka za brončanom zagrebačkom Ultrom, na 400 metara Andrej Belčić i Tin Dolšak zauzeli su posljednje dvije pozicije, petu i šestu, Novković je po rezultatu izborila finale na 100 metara, u kojem je bila posljednja osmoplasirana, Irina Vidiček-Ljubojević zauzela je 10. mjesto na 400 metara, a na 100 metara za mlađe seniore Hrvoje Neralić s 11. i Franjo Špišić sa 14. mjestom u kvalifikacijama nisu uspjeli izboriti ulazak u finale.

Natjecanje se nastavlja sutra od 15 sati.

(autor: Gordan Tomičić)

Pročitajte i ovo

ATLETIKA

Bruno Belčić državni prvak na 3000 metara sa zaprekama s rekordom prvenstava Hrvatske, Helena Valentić srebrna u istoj disciplini