Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  11C° Karlovac

 • weather-image

  11C° Duga Resa

 • weather-image

  10C° Ogulin

 • weather-image

  11C° Ozalj

 • weather-image

  11C° Slunj

Županija APLIKACIJOM DO SIGURNOSTI Podijeli

HEP otvorio web adresu na kojoj 12 sati unaprijed navodi vodostaj Dobre nizvodno od Lešća, sve se može očitati i preko QR koda na tablama uz rijeku

Radi se o sedam lokacija od same hidroelektrane nizvodno pa do ušća Dobre u Kupu

Web adresa i QR kodovi na tablama nizvodno od HE Lešće dio su rješenja HEP-a kojima u sezoni kupanja i turizma na rijeci Dobri želi prevenirati moguće neželjene događaje vezane uz vodni val koji se pušta s Hidroelektrane Lešće.

Ono što su najavljivali, sad su i realizirali pa se na web stranici može pratiti vodostaj rijeke Dobre na sedam lokacija, a radi se o prognozama za idućih 12 sati.

Istu funkciju imaju i QR kodovi na tablama, a preko njih se može učitati protok vode u sljedećih 12 sati na tim lokacijama.

HE Lešće do 15. rujna radit će u ljetnom režimu rada, a to znači s pola kapaciteta, odnosno uključivat će jedan agregat čiji je protok 60 m3 u sekundi. Vodni val puštat će navečer kako bi on tijekom noći doputovao do ušća u Kupu. Izuzetak će biti slučajevi bude li ekstremnih oborina, odnosno kiša ili kako kažu, ugroza u elektroenergetskom sustavu.

Rad HE Lešće prilagodit će svoj rad u ljetnom periodu od 01.06. do 15.09. ove i svake naredne godine do uspostave trajnog rješenja u nizvodnom toku rijeke Donje Dobre, navode i dodaju da su oko svega imali sastanke u općinama Netretić, Bosiljevo i Generalski Stol.

 

 

Pročitajte i ovo

ZA RAZVOJ

Karlovačka županija objavila tri javna poziva za gospodarstvo